Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Rusia va efectua exerciții navale comune cu China și Iranul

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Rusia, China și Iranul sunt angajate în exerciții navale comune în Golful Oman. Printre navele care iau parte la manevre se numără fregata rusă Amiral Gorshkov, o navă echipată cu temutele rachete hipersonice Tsircon.

Intensificarea relațiilor politice

Ministerul rus al Apărării a precizat într-un comunicat că exercițiile trilaterale, denumite "Centura de securitate maritimă 2023", au început în apropierea portului iranian Chabahar.

În timpul exercițiilor navale, navele vor efectua "manevre comune și vor efectua trageri de artilerie pe timp de zi și de noapte", se arată în declarație.

Acestea sunt al doilea exercițiu naval efectuat de Rusia și China până acum în acest an, în timp ce Moscova încearcă să consolideze legăturile cu Beijingul și Teheranul. Luna trecută, acestea au avut loc în largul coastelor Africii de Sud și au implicat marina sud-africană.

Președintele Vladimir Putin a încercat să intensifice legăturile politice, economice și militare cu China și Iranul după ce a trimis trupe în Ucraina în urmă cu un an, declanșând mai multe runde de sancțiuni occidentale fără precedent.

Distribuie

Taguri