Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia a simulat un atac nuclear. Exercițiul, demarat după ce Duma de Stat a revocat ratificarea unei interdicții globale a testelor nucleare

Armata rusă a efectuat exerciții care au simulat un răspuns nuclear venit în urma unei agresiuni nucleare externe. În simulare au fost folosite mai multe rachete balistice și de croazieră.

Exercițiul nuclear a implicat testarea rachetelor de la un siloz terestru, de pe un submarin nuclear și de la avioane de bombardament cu rază lungă de acțiune. Demonstrația are loc în contextul în care Moscova se află în ceea ce consideră a fi ”o confruntare existențială” cu Occidentul din cauza Ucrainei.

Cu tensiuni la cel mai înalt nivel de la criza rachetelor cubaneze din 1962, Rusia deține cel mai mare arsenal nuclear din lume.

Exercițiile au avut loc la câteva ore după ce camera superioară a Dumei de Stat a revocat ratificarea unei interdicții globale a testelor nucleare.

Președintele Vladimir Putin, care a supervizat simularea, a declarat că revocarea ratificării ar oglindi poziția SUA, care a semnat, dar nu a ratificat interzicerea testelor nucleare.

Pe lângă SUA, tratatul nu a fost ratificat nici de China, India, Pakistan, Coreea de Nord, Israel, Iran și Egipt.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE