Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Putin s-a întâlnit cu conducerea armatei. Discuțiile cu militarii au avut loc în apropiere de granița cu Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu conducerea armatei în apropiere de granița cu Ucraina pentru a discuta despre mersul operațiunilor militare pe frontul ucrainian. Iar șeful armatei ucrainene a vizitat soldații din prima linie, în zonele puternic asediate de ruși.

Armata rusă urmărește cucerirea orașului Avdiivka

Întâlnirea lui Putin a avut loc noaptea, iar la discuții au participat șeful statului major și reprezentanți ai Ministerului Apărării. Nu este prima dată când Putin se întâlnește cu militarii în apropiere de granițele cu Ucraina. În martie liderul de la Kremlin a fost chiar și în orașul ocupat Mariupol.

Pe de altă parte, șeful armatei ucrainene s-a întâlnit cu soldații din prima linie, în cele mai fierbinți puncte de pe front - în zona orașelor Avdiivka și Kupiansk. Aici armata rusă a dislocat forțe impresionante și încearcă să rupă apărarea ucraineană. Soldații i-au prezentat șefului armatei imagini cu doborârea unui avion rusesc.

Într-o postare pe contul său de Telgeram, șeful armatei ucrainene a scris că la Avdiivka și Kupiansk ”inamicul folosește în mod activ unități de asalt, aruncă în luptă un număr mare de vehicule blindate, folosește activ aviația și artileria”. Potrivit presei de la Kiev, în ultimele zile, armata rusă a pierdut zeci de tancuri și blindate în luptele pentru cucerirea orașului Avdiivka. Informațiile nu au fost confirmate însă de Moscova.   

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE