Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, sub cod portocaliu de caniculă. În București și 29 de județe temperaturile vor ajunge la 37-39 de grade

Cod portocaliu de caniculă pentru cea mai mare parte a țării. În Capitală și 29 de județe din țară temperaturile vor ajunge luni la 37 - 39 de grade.

Vizate de avertizarea ANM sunt Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei, Banat, Crișana, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei.

În Maramureş, Crişana, Banat, Moldova, sudul Olteniei şi al Munteniei şi cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37 - 39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 şi 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În aceste zone meteorologii au emis alertă de Cod portocaliu.

Numai pe munți și în Dobrogea temperatura se menține mai suportabilă, deși inclusiv aceste zone sunt sub cod galben, cu temperaturi maxime de 35 și 37 de grade.

Valul de căldură, canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista şi în municipiul Bucureşti pe parcursul zilei de luni. Temperaturile maxime vor fi de 36 - 39 de grade, iar cele minime de 17 - 21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Începând de marţi, 29 august, valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică, transmit meteorologii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE