Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Caniculă și incendii în Europa. Mai multe țări se confruntă cu temperaturi deosebit de ridicate

Spania este sufocată de caniculă pentru a patra oară în această vară. Serviciul meteo de la Madrid a anunțat că temperaturile vor crește până la 40 de grade Celsius în unele regiuni. În aceeași situație se află și Italia, Grecia și Turcia.

Pentru localnicii și turiștii din Madrid, umbra și verdeața din parcul central sunt o oază de răcoare. Oamenii caută să se răcorească și în preajma fântânilor arteziene.

Localnic: ”Este oribil, este imposibil, căldura este oribilă. Te arde, trece prin tine. Este insuportabil. Este îngrozitor. Madrid acum? Mai bine la plajă.”

Serviciul de meteorologie din Spania a emis o alertă pentru nordul Țării Bascilor, unde sunt prognozate temperaturi de 42 de grade Celsius, neobișnuită pentru această zonă.

Avertizări cod roșu

Și în Italia, autoritățile au emis avertizări cod roșu pentru 16 orașe. Ministerul Sănătății din peninsulă le recomandă, mai ales locuitorilor din Milano, Roma, Florența, Napoli și Torino să rămână în casă la mijlocul zilei.

Turist: ”Până la urmă am făcut tot ce ne-am dorit, nu ne-am schimbat planurile, dar este adevărat că și ieri am așteptat puțin la Vatican, pe căldură și după doar 10 minute a devenit dificil.”

În Grecia, Capitala este afectată de fumul provocat de incendiile de vegetație. În ultimele zile, 20 de oameni au murit din cauza focului. 18 dintre ei se presupune că sunt migranți. Sute de pompieri, printre care și români se luptă cu zeci de focare izbucnite în întreaga țară.

Și în Turcia, pompierii încearcă să limiteze un incendiu de vegetație izbucnit în nord-vestul țării. Nouă sate au fost deja evacuate în regiunea care se învecinează cu Grecia. Incendiul din Turcia a afectat 1.500 de hectare de teren.  54 de persoane au suferit intoxicații cu fum, iar 48 sunt încă internați. Oamenii de știință spun că există șanse ca anul 2023 să fie cel mai călduros din istorie, după ce recordurile de temperatură au fost doborâte în întreaga lume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE