Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Român dispărut în Grecia. MAE a cerut asistență în regim de urgență

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat, în urma unor informații apărute în mass-media cu privire la dispariția unui cetățean român în stațiunea grecească Lefkada.

Potrivit informațiilor preliminare, tânărul înota, împreună cu alți cetățeni români, în zona plajei Milos din Lefkada. Ei se aflau pe o plajă sălbatică, neamenajată, considerată zonă periculoasă, iar după ce au intrat în apă, victima a dispărut și nu a reușit să revină la mal.

Din cauza condițiilor meteo neprielnice, operațiunile de căutare au fost întrerupte, fiind reluate în cursul zilelor următoare, însă fără rezultat. Tânărul dispărut ar fi fiul unui primar din localitatea doljeană Amărăștii de Jos.

Cât de periculoasă este aventurarea în zona grecească Lefkada

„Este una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei, este insula celor tineri care merg și înoată, însă este și una dintre cele mai periculoase insule, cei străini nu știu de plajele periculoase. Asta s-a întâmplat și cu tânărul român. El a mers să înoate la una dintre cele mai periculoase plaje din Grecia, pe plaja Milos, acolo unde curenții sunt foarte puternici. Din păcate, e a treia zi și nu știm prea multe. Salvamarii au reînceput căutările, dar românul nu a fost de găsit. Este foarte greu să credem că va fi găsit în viață”, spune Nikos Cudunis, medic în Atena.

Cazuri similare în aceeași zonă

„În aceeași zi în care a dispărut românul, pe aceeași plajă, au fost găsiți doi copii din Cehia, la 200 de metri de unde înotau, doi copii de 10 și 12 ani. Bărcile portuare îl căutau pe român și-n loc să-l găsească pe el i-au găsit pe cei doi copii, care cereau ajutor. Imaginați-vă ce periculoasă e plaja. Cine se aventurează în acea zonă e greu să aibă vreun noroc. Este un semnal de alarmă pentru toți cetățenii români care vin în Grecia să meargă pe plajele amenajate și să nu înoate oriunde”, atrage atenția medicul Cudunis.

Ce zone mai sunt de evitat

„Insulele din Grecia, din Marea Egee și Marea Ionică sunt periculoase. În perioada de august sunt curenți, bate vântul. Acolo trebuie să știi să înoți foarte bine și să nu te apropii de plajele neamenajate. Chiar și cei care știu să înoate trebuie să evite plajele neamenajate”, concluzionează medicul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE