Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cipru reintroduce purtarea măștii în interior din cauza creșterii numărului de cazuri COVID

Cipru reintroduce obligativitatea purtării măștilor pentru covid, la doar o lună după ce a renunțat la regula COVID-19. Ministerul Sănătății din Grecia a anunțat miercuri că turiștii vor trebui să poarte din nou măștile în interior, începând cu 8 iulie, iar în caz contrar, riscă o amendă de 300 de euro, conform Euronews.com.

Turismul după Covid

Țara și-a deschis granițele fără restricții de intrare în aprilie, ceea ce a făcut ca turiștii să vină în număr mare pe frumoasa insulă pentru vacanța de Paște. Ea a eliminat cerința privind măștile la 1 iunie, ultima restricție în vigoare de la pandemie.

Dar măsura a fost reintrodusă după o creștere a numărului de infecții cu COVID. Pentru săptămâna care s-a încheiat la 1 iulie, Cipru a raportat un total de 10.879 de cazuri noi.

O creștere bruscă a internărilor în spitale și faptul că oamenii nu au luat măsurile de precauție necesare pentru a preveni răspândirea virusului s-au numărat printre factorii care au contribuit la această decizie, potrivit ministrului sănătății, Michalis Hadjipantela.

Preferată de turiștii britanici datorită plajelor sale, sectorul turistic al insulei a suferit pierderi uriașe în ultimii doi ani. Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 și reintroducerea mandatului de utilizare a măștilor vine chiar în momentul în care se pregătește să înceapă vacanța de vară a turiștilor.

Turismul reprezintă în mod direct aproximativ 13% din PIB-ul țării și, având în vedere pierderea semnificativă de turiști ruși și ucraineni în acest an, se încearcă consolidarea legăturilor cu alte țări.

Pot intra în Cipru turiștii nevaccinați?

Începând cu 1 iunie, toți călătorii, indiferent de țara de origine, nu mai trebuie să prezinte un certificat de vaccinare valabil sau un certificat de vindecare de coronavirus sau un test PCR sau un test rapid de antigen negativ.

Ministrul cipriot al transporturilor, Yiannis Karousos, a declarat că decizia reprezintă o revenire la normalitate, în ceea ce privește călătoriile.

Călătorii nu mai sunt obligați să completeze Cyprus Flight Pass, formularul de localizare a pasagerilor utilizat anterior pentru a depista cazurile pozitive în țară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE