Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cazurile de COVID-19, în creștere. Peste 200.000 de cazuri, în ultimele 24 de ore, în Franța

Numărul cazurilor de COVID-19 din Franţa „urmează să depăşească lejer 200.000”, în ultimele 24 de ore. Cel de-al şaptelea val epidemiologic creşte în aceste zile şi „au fost înregistrate 120.000 de cazuri (pe zi) în medie, în ultima săptămână”, a anunţat ministrul francez al Sănătăţii, François Braun, informează AFP, potrivit Agerpres.

În faţa virusului, care „circulă din ce în ce mai rapid, trebuie să protejăm populaţia şi să monitorizăm povara acestui val asupra sistemului de sanătate”, a spus ministrul, în faţa comisiei juridice, la o zi după nominalizarea sa în cel de-al doilea cabinet al prim-ministrului Elisabeth Borne.

Remarcând creşterea numărului de internări în serviciile spitaliceşti convenţionale şi, într-o mai mică măsură, la terapie intensivă, ministrul, care lucrează în medicina de urgenţă, a subliniat că numerele erau până acum „foarte scăzute, faţă de valul din ianuarie” şi fără să poată fi comparate cu valurile precedente, „de o amploare încă şi mai mare”.

„Cu toate acestea, suntem extrem de atenţi la evoluţia situaţiei, în contextul pe care îl cunoaştem despre spitale”, a continuat François Braun.

Recomandări de protecție împotriva noului val de Covid-19

În plus faţă de portul recomandat al măştii, în locurile aglomerate, cum ar fi, spre exemplu, în mijloacele de transport în comun, în vacanţe, ministrul, care a purtat mască în timpul audierii, a recomandat un al doilea rapel al vaccinului, pentru persoanele cele mai fragile.

„Vaccinarea împotriva formelor grave salvează vieţi”, a transmis Braun, care a spus că a văzut, din postura de medic, mult prea multe decese care se puteau evita.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE