Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grecia, o destinație de vacanță tot mai scumpă. Cu cât au crescut prețurile

Publicat de: Sabina Coman

Se apropie perioada celei mai așteptate vacanțe a anului, cea de vară. Prima, de altfel, după ridicarea restricțiilor de călătorie. Dar chiar și așa, concediile nu vor mai arăta ca înainte. Printre principalele motive se numără scumpirile carburanților, a produselor alimentare sau a cazării. Turiștii fiind nevoiți să plătească mult mai mult față de anii precedeți.

Care sunt cele mai mari scumpri în Grecia

Dan Adrian Drăgan, de la Forum Grecia, a explicat pentru Euronews România, cât de mult s-ar putea scumpi vacanțele românilor în Grecia.

„Hotelierii se așteaptă la peste un milion de turiști români. Prețurile au crescut, ca peste tot, din fericire doar cu 10% aici în Grecia, atât la mâncare, cât și la cazare. Toate prețurile au crescut, curentul, gazele sunt mai scumpe aici și acești 10% se reflectă ca 50 de cenți sau maxim un euro pentru fiecare preparat”, a precizat Dan Adrian Drăgan, de la Forum Grecia.

Acesta a adăugat și că în prețurile cazărilor din Thassos pot pleca de la câteva zeci de euro pe noapte, chiar și la câteva sute, în funcție de preferințe.

„Thassos oferă prețuri diferite pentru turiști diferiți. Prețurile de cazare au crescut cu 10%. Dacă rezervați direct la proprietar și mai ales dacă revervați din timp și mai ales dacă reverările sunt în afara sezonului de vârf, prețurile pot fi mai accesibile (n.red.)”, a adăugat specialistul.

Ce trebuie să faci pentru a evita aglometația

Drumul spre Grecia este foarte aglomerat, mai ales în weekend. Pentru a evita cozile de la vamă, Dan Adrian Drăgan a oferit mai multe sfaturi.

„Autoritățile elene au făcut un efort și au mărit numărul de puncte de trecere a frontierei. Pe lângă faptul că sunt toate deschise, se poate trece pe la orice punct de trecere a frontierei, lucuru care nu s-a întâmplat în ultimii doi ani, sunt mai multe ghișee, sunt mai mulți agenți și observăm, până în acest moment nu sunt cozi atât de mari, cum se întâmpla anii trecuți. Dacă se aștepta chiar și câteva ore, chiar și la început de sezon, acum se așteaptă 10-40 de minute maxim. Sfatul este să intrați în comunitate, să vă informați înainte și să evitați sâmbtata ca zi de plecare.”

Referitor la revenirea pandemiei de COVID-19, Dan Adrian Drăgan a menționat că respricțiile impuse de autorități nu se resimt atât de tare și că nu strică atmosfera de vacanță din stațiune.

„Sunt anumite restricții la sălile de sport sau la spitale. Însă, turistul român care vine în Grecia nu va simți niciun fel de restricție în acest an”, a conchis acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE