Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

COVID-19: Ce restricții sunt impuse în principalele destinații turistice europene

Publicat de: Euronews

Sezonul vacanțelor de vară este în plină desfășurare în toată Europa. La fel și ultimul val de COVID. Sunt sute de mii de noi cazuri în Italia, Franța, Spania, Marea Britanie, dar nu foarte grave. Unele state anunță măsuri de precauție și recomandă, pe alocuri, păstrarea din nou a distanței de siguranță între persoane.

Ce reguli sunt impuse în principalele destinații turistice europene

Sunt câteva țări europene, destinații preferate ale românilor, care încep să ia noi măsuri.  

Spania

Atunci când ajungi În Spania, nu trebuie să prezinți niciun fel de document că ești vaccinat sau nu. Se spune, totuși, în documentele oficiale ale autorităților spaniole că dacă vii din afara Uniunii Europene sau din afara spațiului Schengen trebuie să faci dovada vaccinării. Acest lucru nu este, totuși, valabil din cauza aglomerației din aeroporturi. E obligatorie, însă, purtarea măștii în transportul în comun și autoritățile spun că ar fi bine să purtăm masca și dacă mergem în zonele aglomerate.

Franța

În Franța nu mai e nevoie de mască, decât în anumite spații, de exemplu: în spitale, în căminele de bătrâni, dar autoritățile sanitare se gândesc la reintroducerea obligativității purtării măștii. Decomandată, sunt recomandări în ceea ce privește zonele aglomerate.

Germania

În Germania sunt prea puține restricții, la nivel federal. Cei care intră în Germania nu trebuie să facă nicio dovadă că au un test negativ, dar în transportul public, în spitale și în centrele medicale este obligatorie purtarea unei măști de tip FFP2, acea mască mai complexă și mai puțin permeabilă la viruși.

Italia

În Italia este o relaxare aproape totală, deși țara a fost un centru puternic al răspândirii COVID-ului. Autoritățile din zona Veneției se tem cel mai mult. Acolo a fost un focar puternic, cu mii de morți, anul trecut. Aceștia recomandă purtarea unei măști, în transportul public. Nu se menționează alte reguli, în legătură cu intrarea la muzeu, piețe publice sau alte zone.

Portugalia

Regulile de păstrare a distanței sunt puse în evidență de autorități și în Portugalia, însă nu e nevoie să prezinți vreun certificat sau dovadă de vaccinare atunci când intri pe teritoriul Portugaliei, dar e obligatorie purtarea unei măști de protecție atunci când folosești transportul public, în taxi, la spital sau la farmacie.

Grecia e relaxată în această perioadă de concedii.

În multe țări europene nu mai e nevoie să te izolezi, în cazul în care te-ai îmbolnăvit de COVID. Variantele și formele mai ușoare ale COVID-19 nu mai impun acest lucru. Este, totuși, de recomandat să te ferești de ceilalți, în cazul unei posibile infectări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE