Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Roberta Metsola, înaintea deciziei privind Ucraina și Republica Moldova: Este un moment istoric! UE nu se teme și nu fuge de lărgire

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a dat astăzi un semnal pozitiv, înaintea anunțării deciziei oficiale în legătură cu statutul de țări candidate pentru Republica Moldova și Ucraina.

“Astăzi este o zi istorică pentru Europa, e ceva de care ar trebui să fim mândri. Parlamentul European a cerut încă de la debutul invaziei să li se ofere Ucrainei și Moldovei statutul de țări candidate la UE.

Este un moment istoric! UE nu se teme și nu fuge de lărgire. Lărgirea UE în timpul războiului ne-ar întări geopolitic și securitar.”

În ceea ce privește acordarea statutului de țări candidate la UE Republicii Moldova și Ucrainei, Roberta Metsola a spus că: “Unitatea din ultimele luni este pozitivă. Îmi dă doar gânduri bune în ceea ce privește rezultatul zilelor de azi și mâine.

“În dimineața aceasta a avut loc și summitul Balcanilor de Vest unde, din partea PE, am reiterat necesitatea de a fi reluate negocierile cu Albania si Macedonia de Nord si liberalizarea vizelor în ceea ce privește Kosovo”, a mai spus aceasta.

Roberta Metsola a făcut aceste declarații înainte de summitul Partidului Popular European, reunit azi la Bruxelles.

Astăzi, în Parlamentul European s-a votat o rezoluție prin care s-a cerut Consiliului European, reunit pe 23-24 iunie, să acorde statutul de țări candidate la UE Republicii Moldova și Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE