Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Rikkie Valerie Kollé, prima femeie transgender care a devenit Miss Olanda 2023

O femeie transgender a câștigat titlul de Miss Olanda 2023. Rikkie Valerie Kollé a devenit prima femeie transgender care a câștigat titlul național.

VEZI GALERIA
8 imagini

Sursă foto: Instagram @rikkievaleriekolle

”A fost o călătorie educativă și frumoasă. Sunt atât de mândră și fericită că nici nu pot descrie asta. Îmi fac comunitatea mândră și arăt că se poate. Și da, sunt trans și vreau să-mi împărtășesc povestea, dar sunt și Rikkie și asta contează pentru mine. Am făcut asta de una singură și mi-a plăcut fiecare moment,” a scris Rikkie într-o postare pe Instagram.

Ea și-a încheiat postarea cu un mesaj în care spune că se pregătește să reprezinte Olanda la a 72-a ediție a concursului Miss Universe din El Salvador -  ”La cât mai multe aventuri, să ne pregătim @missuniverse.”

Femeile transgender, prezente în competițiile naționale

Juriul a spus că ea s-a remarcat pe parcursul competiției, iar povestea ei puternică și misiunea clară i-au adus victoria.

”Această finalistă a strălucit pe tot parcursul emisiunii și a făcut, de asemenea, cele mai mari progrese pe parcurs. Ea are o poveste puternică cu o misiune clară. Juriul este convins că organizația se va bucura să lucreze cu această tânără,” potrivit raportului juriului.

Rikkie nu este singura femeie transgender care concurează pentru titlul râvnit. Modelul spaniol Ángela Ponce este deținătoarea titlului Miss Universe Spania 2018. Influencerul și modelul de pe Instagram Sofia Salomon și-a depus candidatura pentru a participa la concursul Miss Venezuela din acest an. Dacă va fi acceptată, ea va fi prima femeie transgender care va participa. De asemenea, o femeie transgender a fost selectată în februarie pentru a participa la Miss Univers din Puerto Rico - o premieră pentru insula din Caraibe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE