Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine este Rikkie Kollé, prima femeie transgender Miss Olanda 2023: ”Știu mai bine decât oricine altcineva cum este să te simți singură”

Rikkie Valerie Kollé a făcut istorie sâmbătă, când a fost desemnată Miss Olanda 2023, fiind prima femeie transgender care câștigă acest titlu în istoria țării.

"Vreau să fiu o voce și un model de urmat pentru toate femeile tinere și persoanele queer", a spus Rikkie într-o declarație pentru USA TODAY. "Știu mai bine decât oricine altcineva cum este să te simți singură și să nu fii înconjurată doar de gânduri pozitive."

Rikkie, în vârstă de 22 de ani, a spus că atunci când era mai tânără a dezvăluit că este transgender și nu a fost ușor. "M-am luptat și a fost o perioadă foarte grea. Astăzi, sunt mai puternică decât oricând." Ea este nativă din Breda, Olanda și lucrează ca model și creatoare de conținut.

Câștigătoarea va reprezenta Olanda la concursul Miss Universe din El Salvador

După câștigarea titlului, ea a postat pe Instagram un mesaj în care spune că își face mândră comunitatea și că se pregătește să reprezinte Olanda la a 72-a ediție a concursului Miss Universe din El Salvador -  ” Sunt atât de mândră și fericită că nici nu pot descrie asta. Îmi fac comunitatea mândră și arăt că se poate. Și da, sunt trans și vreau să-mi împărtășesc povestea, dar sunt și Rikkie și asta contează pentru mine. Am făcut asta de una singură și mi-a plăcut fiecare moment. La cât mai multe aventuri, să ne pregătim @missuniverse.”

Juriul a spus că ea s-a remarcat pe parcursul competiției, iar povestea ei puternică și misiunea clară i-au adus victoria.

”Această finalistă a strălucit pe tot parcursul emisiunii și a făcut, de asemenea, cele mai mari progrese pe parcurs. Ea are o poveste puternică cu o misiune clară. Juriul este convins că organizația se va bucura să lucreze cu această tânără,” potrivit raportului juriului.

Rikkie a adăugat că își propune să aducă schimbări în calitate de nouă Miss Olanda, cu speranța că generațiile tinere vor avea o experiență mai bună.

"Nu este niciodată prea târziu și ajutorul este întotdeauna acolo. Acesta a fost întotdeauna principiul meu călăuzitor și vreau să ajut și să îl răspândesc cu propria mea poveste și experiență", a spus ea.

Concursul Miss Universe permite participarea persoanelor transgender din 2012. Prima femeie transgender care a concurat la concursul global Miss Universe, Angela Ponce, a urcat pentru prima dată pe scenă în 2018.

Rikkie nu este singura femeie transgender care concurează pentru titlul râvnit. Influencerul și modelul de pe Instagram Sofia Salomon și-a depus candidatura pentru a participa la concursul Miss Venezuela din acest an. Dacă va fi acceptată, ea va fi prima femeie transgender care va participa. De asemenea, o femeie transgender a fost selectată în februarie pentru a participa la Miss Univers din Puerto Rico - o premieră pentru insula din Caraibe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE