Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sofia Salomon, prima femeie transgender care s-a înscris la Miss Venezuela, țara care domină concursurile de frumusețe

Entuziasmul venezuelenilor pentru concursurile de frumusețe este de neegalat, iar Miss Venezuela - bijuteria coroanei tuturor - poate fi singurul eveniment capabil să unească această țară profund divizată. O dată pe an, clasa, rasa și politica sunt lăsate deoparte, iar națiunea sud-americană urmărește cine va reprezenta Venezuela pe scena mondială.

În spatele aclamațiilor și aplauzelor pentru femeile care concurează pentru titlul râvnit se află o societate profund conservatoare, cu o toleranță redusă sau chiar inexistentă față de orice sfidare a standardelor heteronormative.

Sofia Salomon este pregătită să sfideze acest lucru.

Prima femeie transgender care ar putea participa la concursul din Venezuela

Influencerul și modelul de pe Instagram și-a depus candidatura pentru a participa la concursul Miss Venezuela din acest an. Dacă va fi acceptată, ea va fi prima femeie transgender care va participa. Anul trecut, Salomon s-a clasat în primele șase locuri la Miss International Queen, cel mai mare concurs de frumusețe din lume pentru femei transgender.

"Când am mers la concursul internațional, am fost întrebată ce lege din țara mea aș schimba. Am spus că aș vrea ca acea legislație să fie schimbată pentru ca femeile transgender să poată fi acceptate cu numele cu care se simt mai în siguranță", a declarat Salomon pentru Associated Press.

O femeie transgender a fost selectată în februarie pentru a participa la Miss Univers din Puerto Rico - o premieră pentru insula din Caraibe - ceea ce a întărit speranțele Sofiei pentru participarea sa la concursul din Venezuela.

Ea a spus că părinții, frații și iubitul ei îi susțin decizia de a candida, iar comentariile și reacțiile la postările ei de pe Instagram sunt copleșitor de pozitive.

Câștigătoarele Miss Venezuela merg mai departe pentru a concura la Miss Universe, iar concursul global s-a deschis concurentelor transgender în 2012.

Sofia a primit un e-mail de confirmare că organizația Miss Venezuela a primit cererea sa, dar încă nu știe dacă a fost acceptată. Ea a spus că este de părere că experiența sa în modeling și în concursuri îi oferă un avantaj față de celelalte concurente.

 Organizația Miss Venezuela nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea The Associated Press.

Venezuela are 23 de victorii la cele patru mari concursuri internaționale de frumusețe, cele mai multe obținute de orice țară din lume: șapte titluri de Miss Univers, șase titluri de Miss World, opt titluri de Miss International și două titluri de Miss Earth.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE