Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalurile egalității - Europa, paradisul Pride. Sute de mii de oameni în stradă

Sute de mii de oameni din marile orașe din Europa au ieșit, în acest weekend, în stradă la festivalurile egalității, după mai mulți ani de pandemie și restricții. 

În orașul Hamburg din estul Germaniei, parada Pride a adunat aproape 250 de mii de persoane care au cerut un nivel mai mare de acceptare și egalitate pentru toate identitățile de gen. Mottoul evenimentului, care a durat timp de câteva ore, a fost “Diversitate nu violență”.   

Mii de persoane au ieșit în stradă, sâmbătă, și în orașul Brighton, de pe coasta de sud a Marii Britanii. Este primul eveniment de acest fel organizat în ultimii trei ani, din cauza restricțiilor Covid. Lumea s-a adunat pe marginea străzilor pentru a urmări parada.

În această vară a revenit și festivalul Stockholm Pride, care este cel mai mare eveniment de acest fel din Peninsula Scandinavă, cu aproximativ 50 de mii de participanți.

Sute de mii de persoane s-au adunat, sâmbătă, pe malurile canalelor din Amsterdam, Țările de Jos, pentru a urmări peste 80 de bărci special decorate, care au participat la festivalul Pride. Evenimentul a revenit, după doi ani de restricții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE