Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Resturile unei drone, găsite în Tulcea. Vasile Dîncu: Șeful statului s-a grăbit să nege informațiile, înainte de a cere o anchetă

Președintele Klaus Iohannis s-a grăbit să nege informațiile potrivit cărora drone rusești au căzut și au explodat pe teritoriul României. Afirmația a fost făcută în direct la Euronews România de Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării.

”Șeful statului poate că s-a grăbit, înainte de a cere o anchetă, s-a grăbit să nege, probabil că ar fi fost mai bine să aștepte să se facă o anchetă, să se vadă dacă, într-adevăr, s-a întâmplat acest lucru. Mi s-a părut că în comunicarea Ucrainei, a ministrului de externe al Ucrainei era vorba de un atac care a ajuns pe teritoriul României, deci oarecum se presupunea ideea că a fost un atac pe teritoriul României. Acum vedem doar niște resturi de dronă care puteau să ajungă de pe urma unei explozii, care a fost în spațiul aerian al Ucrainei, dar a ajuns pe teritoriul nostru. Trebuie să vedem ce se întâmplă. Este bine ca președintele României, dacă poate, să comunice mai exact, când este vorba de o asemenea situație.

Ceea ce putem să știm este faptul că nu a fost un atac la adresa teritoriului României. Este, totuși, o atingere adusă teritoriului nostru, dar nu credem că este vorba de o atingere cu intenție a unui teritoriu care aparține unei țări NATO”, spune Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării.

Neoficial, potrivit unor surse de la Cotroceni, Iohannis ar fi aflat abia astăzi despre rămășițe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE