Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MApN ia "măsuri suplimentare de monitorizare și de securizare a spațiului aerian, la frontierele României"

Ministerul Apărării a venit cu o primă reacție după ce mai multe bucăți dintr-un echipament "care ar putea fi asimilat unei drone" folosită în războiul Rusiei cu Ucraina au fost descoperite pe teritoriul României.

Instituția susține că rămășițele au fost găsite de aseară, iar specialiștii trimiși de MApN la fața locului au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice, care să permită stabilirea provenienței și caracteristicilor acestora.

Reacția MApN

”Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a deplasat, miercuri, 6 septembrie, în localitățile Ceatalchioi și Chilia Veche, județul Tulcea, unde a discutat cu cetățenii și autoritățile localităților aflate în proximitatea atacurilor executate de Federația Rusă asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei, despre problemele cu care aceștia se confruntă.

În cursul acestei după-amiezi, ministrul urmează să se deplaseze și în municipiul Galați.

Echipa condusă de ministrul apărării naționale, din care au făcut parte șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Viorel Pană, s-a informat cu privire la situația concretă din zonele vizitate și a informat autoritățile locale despre faptul că vor fi luate măsuri suplimentare pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României.

Echipa MApN s-a deplasat și în proximitatea satului Plauru în care echipele de investigare ale MApN au descoperit, în cursul serii de 5 septembrie, elemente care pot fi asimilate unor resturi de dronă. Specialiștii trimiși de MApN la fața locului au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice, care să permită stabilirea provenienței și caracteristicilor acestora.

Concluziile formulate de specialiștii MApN, în urma finalizării investigațiilor, vor fi comunicate public cu maximă celeritate.”, se arată în comunicatul transmis de MApN.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE