Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles vizitează România pentru c-ar vrea să-l evite pe Prințul Harry. Expert în Casa Regală: ”Există o înstrăinare”

Vizita Regelui Charles în România coincide în perioada în care Prințul Harry va fi prezent în Londra pentru a depune mărturie în cadrul unui proces împotriva mai multor publicații tabloide din Marea Britanie. Într-un interviu acordat Euronews România, Richard Fitzwilliams, specialist în Casa Regală britanică, a afirmat că ”există o înstrăinare” între monarhul britanic și fiul său cel mic, în mod special, din cauza acuzațiilor pe care Prințul Harry și soția sa, Meghan, le-au lansat la adresa Familiei regale britanice.

Potrivit publicația The Telegraph, Prințul Harry urmează să efectueze o vizită săptămâna viitoare o vizită în Londra, unde face declarații la Înalta Curte. Fiul cel mic al Regelui Charles va fi primul membru al Familiei regale britanice care se va prezenta în instanță ca martor după anul 1890, în cadrul unui proces la Înalta Curte din Londra împotriva unui grup media ce deține și tabloidul The Mirror, relatează agenția Reuters.

Din acest motiv, o întâlnire între Regele Charles al III-lea și Prințul Harry este puțin probabilă, în condițiile în care monarhul britanic se află în România.

”Este fără îndoială o divizare în Casa Regală în legătură cu Ducii de Sussex. Vedem că Harry și Meghan acordă interviuri în emisiunea lui Oprah Winfrey. Harry a scris o carte «Rezerva»

Acum știm că există o legătură minimă între tată și fiu.

Există o înstrăinare între aceștia. Prințul Harry crede că trebuie să misiunea lui este să curețe presa britanică”, a declarat Richard Fitzwilliams, specialist în Casa Regală britanică, în direct la Euronews România.

Întrebat dacă este posibil ca Regele Charles al III-lea ar evita întâlnirea cu Prințul Harry, Fitzwilliams a dat de înțeles că monarhul britanic ”are alte priorități”.

”Pentru moment, suspectez cu siguranță că Regele are alte priorități, din păcate. E o chestiune exacerbată de interviurile pe care Harry și Meghan le-au oferit presei. Va fi imposibil pentru membrii familiei regale să aibă o discuție cu el”, a mai spus expertul.

Regele Charles al III-lea vine în România fără Camilla. ”Va face drumeții și nu m-ar surprinde să facă unele picturi”

Cât despre motivul care monarhul britanic vizitează România fără a fi însoțit de Regina consort Camilla, Fitzwilliams a afirmat că ”uneori este bine să ai o pauză”.

”E o chestiune de cuplu care este în deplină armonie. Au interese și prieteni similari.

Uneori este bine să ai o pauză. A fost încoronarea Regelui și Reginei pe 6 mai acum, iar acum el a decis să aibă un pic de timp să se relaxeze. Nu mai sunt tineri și este important felul în care gestionează situațiile.

Va face drumeții și nu m-ar surprinde să facă unele picturi. Se relaxează în felul acesta și se bucură de acest lucru”, a menționat specialistul, în direct la Euronews România.

Prințul William ar putea veni în România alături de familie

”Ar putea fi luat în considerare, având în vedere că Regele este în România în acest moment. Probabil că se va întâmpla în viitorul apropiat pentru că este atât de mare solicitarea”, a mai spus Fitzwilliams.

De asemenea, expertul a evidențiat că, prin vizita pe care o efectuează, Regele Charles al III-lea arată ”afecțiunea profundă pe care o are pentru România”.

”Este foarte important pentru el. Este o vizită privată și este o șansă pentru el să se plimbe, să mediteze.

Este o legătură de familie și angajamentul său față de fundația din România care ajută meșteșugurile tradiționale și conservă clădirile istorice”, a concluzionat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE