Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Regele Charles al III-lea mulțumește oamenilor pentru susținerea primită după anunțul că are cancer

Publicat de: Euronews

Regele Charles al III-lea a adresat sâmbătă "cele mai sincere mulţumiri" persoanelor care i-au transmis mesaje de susţinere, după ce s-a aflat că suferă de o formă de cancer.

Este primul comunicat de presă al suveranului după diagnosticul primit, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Aş dori să îmi exprim cele mai sincere mulţumiri pentru numeroasele mesaje de sprijin şi urări de bine pe care le-am primit în ultimele zile. După cum ştiu toţi cei afectaţi de un cancer, gânduri binevoitoare ca acestea oferă cel mai mare confort şi cea mai mare încurajare", a transmis Regele.

Comunicatul de presă a fost publicat pe site-ul familiei regale britanice şi pe contul X.

"Este, de asemenea, încurajator să aflu cum împărtăşirea diagnosticului meu a contribuit la creşterea gradului de conştientizare şi la punerea în evidenţă a activităţii tuturor organizaţiilor care sprijină pacienţii cu cancer şi familiile acestora, în Marea Britanie şi în restul lumii."

"Admiraţia mea din totdeauna pentru grija şi dăruirea lor neobosite este cu atât mai mare cu cât o experimentez personal", se adaugă în mesajul semnat "Charles R.".

Regele a început tratamentul

La mai puţin de 18 luni de la urcarea pe tron, regele Charles al III-lea a început luni tratamentul pentru o formă de cancer care nu a fost precizată. Se ştie doar că boala a fost depistată în timpul unei operaţii recente de hipertrofie benignă de prostată, dar că nu este vorba de cancer de prostată.

Deşi va continua să îşi îndeplinească o parte din funcţiile administrative, monarhul britanic va lipsi din viaţa publică pe o perioadă nedeterminată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE