Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reduceri de 50-70% la mâncare, în aplicațiile pentru smartphone. Tot mai mulți români vânează cele mai bune prețuri

Scumpirea drastică a mâncării îi face pe români să regândească modul în care fac cumpărături. Mulți au început să vâneze reducerile și ofertele cu ajutorul tehnologiei. Aplicațiile, de exemplu, îi ajută să găsească rapid ce restaurante sau magazine din oraș vând mâncare la preț redus. Românii pot găsi, astfel, alimente cu 50% sau chiar 80% mai ieftine. 

Andrei a descoperit un instrument care îl ajută să economisească sute de lei. O aplicație care aduce laolaltă reducerile din supermarketuri, cafenele și restaurante. Astfel, în multe zile nu mai plătește prețul întreg pentru un prânz sau o gustare. 

Andrei Gavrilovici: Este foarte simplu. Deschid aplicația. Mi-am comandat deja dimineață prânzul, acum îmi voi comanda o pâine și o focacia pentru diseară și mâine. Valoarea lor de piață este 40 lei, eu voi comanda pentru suma de 20 lei. Mergem să ridicăm comanda chiar acum. Este la 5 minute de mers pe jos. Am dat comanda de pe aplicație. Evităm risipa alimentară și eu am un preț absolut incredibil.

Inflația îi forțează pe mulți români să regândească modul în care fac cumpărături

Reducerile și ofertele din magazine îi ajută să economisească. Iar aplicațiile îi ajută să vadă exact în ce magazine sau restaurante sunt prețuri mai mici. Achitarea se face direct din aplicație, cu cardul, iar clienți trebuie să-și ridice personal mâncarea.

România a avut în martie cea mai mare inflație din ultimii 20 de ani, de 14,5%. Scumpirile tot mai mari i-au inspirat pe mulți să lanseze aplicații cu ajutorul cărora oamenii să poată vâna mai ușor reducerile de preț din oraș.

Grégoire Vigroux, cofondator aplicație: Între februarie și martie, anul acesta, am avut o creștere de 50% pe volum, pe număr de oameni care au comandat prin aplicație. Am lansat firma în noiembrie 2021 și deja avem 100 de mii de utilizatori pe aplicație, avem 750 de parteneri. Cred că este un business foarte potrivit, din cauza inflației.

Tot prin aplicație, poți cumpăra, de exemplu, de la hipermarket plase cu patru produse surpriză. Clientul achită din aplicație comanda și observă ce a cumpărat, abia după ce ridică produsele. Prețul unei astfel de pungi este redus de la 50 de lei la 25 de lei. În pungă putem găsi brânză, iaurt, mezeluri sau produse de panificație. Reducerile pot fi vânate și direct în magazine, de cei care merg des la cumpărături.

În timp ce supermarketurile încearcă să reducă risipa alimentară, clienții beneficiază de prețuri cu o reducere substanțială la mai multe produse, al căror termen de expirare urmează să se apropie. De exemplu, un cașcaval al cărui preț a fost de 10,89 de lei, acum, cu o reducere de 50% a ajuns să coste 5 lei si 44 de bani.

Alimentele s-au scumpit cu peste 20 de procente în luna martie. Zahărul, untul, ouăle, legumele, pâinea și carnea au avut cele mai mari creșteri de preț. Oficialii BNR prognozează, însă, că inflația va scădea în această vară la o singură cifră. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE