Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Record de pelerini la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Credincioșii au stat și 14 ore la coadă

Publicat de: Euronews

O săptămână de rugăciune și evlavie la Iași. Peste 230 de mii de oameni s-au închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Credincioșii au stat și 14 ore la rând, dar au spus că nu au simțit oboseala. Este un pelerinaj special, la care oameni din țară și din străinătate au ajuns.

După ore în șir de rugăciune, oamenii ating pentru câteva secunde racla și pleacă acasa cu sufletele și brațele încărcate.

„Am plecat de ieri de la 11. Cred că m-a revigorat un pic, așa ca sunt și un pic bolnav și poate vrea Domnul să ne ajute să ne facem mai bine.”, a spus una dintre persoanele prezente aici.

Un pelerinaj al recordurilor, spun organizatorii. Record de prezență în prima zi, record la procesiunea Calea Sfinților, record de participare la prezență.

„Socotim că cel mai important este semnalul pe care acești credincioși îl dau prin rugăciunile pe care ei le înalță, rugăciuni de liniște, de pace atât în țară la noi, cât și în lume.

Credincioșii care vin aici ne oferă cu toții o lecție de viață, deși nu își propun acest lucru, pri răbdarea și evlavia pe care o manifestă în fața Sfintei Cuvioase Parascheva.”, a declarat Lucian Apopei - directorul de comunicare  al Arhiepiscopiei Iașilor.

Cel mai probabil, duminică, 16 octombrie, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi dusă înapoi în catedrala mitropolitană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE