Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reconstrucția Ucrainei, din LEGO. Seturi cu reperele emblematice vor fi vândute pentru o strângere de fonduri

Artiștii LEGO reconstruiesc repere emblematice ale Ucrainei pentru a strânge fonduri pentru o școală bombardată din regiunea Dnipro, potrivit euronews.com

Artiști LEGO din întreaga lume se reunesc pentru a ajuta la reconstrucția Ucrainei, pe fondul războiului cu Rusia, început în 2022.

Aceștia s-au asociat cu platforma oficială de strângere de fonduri a președintelui Volodimir Zelenski, UNITED24, pentru a crea o serie de seturi LEGO unice care surprind câteva dintre minunile arhitecturale ale țării.

VEZI GALERIA
5 imagini

Sursa foto: UNITED24 Instagram @u24.gov.ua

Seturile speciale nu sunt disponibile în magazine. În schimb, pot fi câștigate prin intermediul unei tombole. Pentru a participa, trebuie făcută o donație de 24 de dolari. Fondurile strânse vor merge direct la reconstrucția unei școli din regiunea Dnipro, care a fost lovită de o rachetă rusească pe 11 octombrie 2022.

15 repere, în 15 seturi

Sunt 15 seturi în total puse la bătaie - câte trei din fiecare reper.

Aceasta este cea de-a doua colecție #UKRAINEinLEGObricks, după ce anterior a lansat modele personalizate pentru statuia Mamei Ucraina, Turnul Mariupol și Castelul Cuibul de rândunică.

Cea de-a doua linie include cinci noi repere ucrainene: Poarta de Aur, Palatul Khan, Castelul Pidhirtsi, marele Teatru Național Academic de Operă și Balet Odesa și Observatorul Astronomic din Nicolaev.

Printre artiștii LEGO implicați în acest proiect se numără Eric Law și Mark Segedie din Statele Unite, Daniel Seidl din Germania, Maciej Kocot din Polonia și Alexander Yermolaev din Ucraina.

"Primul proiect care a prezentat Mama Ucraina, Turnul Mariupol și Cuibul de rândunică a ajutat la strângerea a 15 milioane de grivne, care au mers către restaurarea Ucrainei", spune coordonatorul UNITED 24, Iaroslava Gres.

Ea adaugă: "Suntem foarte recunoscători acestor creatori LEGO, care nu numai că au răspuns la apelul UNITED24, dar au luat și inițiativa în alegerea obiectelor arhitecturale. În ciuda faptului că unii dintre ei nu fuseseră niciodată în Ucraina, toți au reușit să recreeze fiecare dintre cele cinci repere cu lux de amănunte."

Campania de strângere de fonduri se desfășoară până pe 20 iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE