Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

S-a lansat Lego Braille, jocul pentru copiii cu deficiențe de vedere. Cât costă setul

Compania Lego Group a anunțat lansarea jocului Lego Braille, pentru a veni în sprijinul copiilor cu deficiențe de vedere sau a celor care vor să învețe alfabetul braille prin joacă, alături de familie.

Lego Braille a fost lansat ca urmare a solicitărilor la nivel mondial, în contextul în care luna octombrie este dedicată conștientizării problemelor cu care se confruntă persoanele nevăzătoare. Noul joc este destinat copiilor cu vârste de peste șase ani și a fost conceput în așa fel încât oricine, fie că are probleme de vedere sau nu, să poată descoperi alfabetul braille.

”Pentru copiii nevăzători și cu deficiențe de vedere, dar și pentru adulți, contează foarte mult dacă pot împărtăși călătoria lor de învățare a limbajului braille cu persoanele pe care le iubesc cel mai mult.

Pentru comunitatea nevăzătorilor, braille nu înseamnă doar alfabetizare, ci și accesul nostru la independență și la incluziune în această lume, iar faptul că LEGO Braille Bricks este disponibil pentru un public mai larg reprezintă un progres uriaș pentru a ne asigura că mai mulți copii vor dori să învețe braille. Și pentru că se bazează pe un produs pe care atât de multe familii îl cunosc și îl iubesc deja, aceasta este cu adevărat o invitație pentru toți membrii familiei să se distreze dezvoltând abilități tactile și să se familiarizeze cu braille folosind același instrument”, a declarat Martine Abel-Williamson, președinte al Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor, potrivit unui comunicat al companiei Lego.

Ce impactul a avut Lego Braiile asupra copiilor cu deficiențe de vedere

Până în prezent, jocul Lego Braille a fost distribuit gratuit de către Fundația Lego către organizațiile specializate în educarea copiilor cu deficiențe de vedere. După lansarea seturilor educaționale în anul 2020, părinții, bunicii, educatorii și îngrijitorii au evidențiat impactul pozitiv pe care acest joc l-a avut asupra copiilor cu deficiențe de vedere pentru a învăța alfabetul braille.

Lisa Taylor, mama unei fetițe de șapte ani, a povestit despre cum acest joc i-a ajutat copilul.

"Olivia a descoperit prima oară piesele Lego braille la școală și acestea au avut un impact atât de mare asupra curiozității ei pentru braille. Înainte de asta, îi era greu să înțeleagă simbolurile, dar acum se perfecționează tot timpul. Să aibă un set acasă schimbă totul.(...) Acest lucru o face să se simtă integrată, ceea ce este atât de important, nu doar pentru Olivia, ci pentru orice copil”, a precizat mama fetiței, conform sursei citate.

Jocul Lego Braille conține 287 de piese, disponibile în cinci culori. Toate piesele sunt realizate astfel încât să corespundă numerelor și literelor din sistemul Braille, cu versiunea tipărită a simbolului. Variantele în limba engleză și franceză costă 89,99 de dolari, înaintea lansării pe data de 1 septembrie 2023. La începutul anului 2024, setul va fi disponibil și în variantele în limba italiană, germană și spaniolă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE