Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Netflix începe să testeze streamingul de jocuri pe anumite dispozitive, televizoare inteligente și browsere desktop

Netflix va testa jocuri pe anumite televizoare și computere, într-un prim pas pentru a le face disponibile pe mai multe dispozitive, a scris luni vicepreședintele companiei pentru jocuri, Mike Verdu, într-o postare pe blog, potrivit Reuters.

Compania lansează un test beta limitat pentru un grup restrâns de membri din Canada și Marea Britanie pe anumite televizoare începând de luni, iar pe PC-uri și Mac-uri prin intermediul Netflix.com pe browserele acceptate în următoarele săptămâni.

Platforma de streaming își începuse incursiunea în experiența de gaming prin lansarea jocurilor Netflix pe telefoane mobile în noiembrie 2021. Până în prezent, titlurile companiei au fost disponibile doar pe iOS de la Apple și Android de la Alphabet.

"Oxenfree" de la Night School Studio, un studio de jocuri Netflix, și "Molehew's Mining Adventure", un joc arcade de minerit de pietre prețioase, vor face parte din testele inițiale.

Utilizatorii pot juca jocurile pe televizor folosind telefoanele lor, iar cei de pe PC și Mac pot juca pe Netflix.com cu ajutorul unei tastaturi și al unui mouse.

"Făcând jocurile disponibile pe mai multe dispozitive, sperăm să facem jocurile și mai ușor de jucat pentru membrii noștri din întreaga lume", a declarat Verdu.

Netflix a precizat că jocurile de pe TV vor funcționa pe anumite dispozitive ale partenerilor inițiali: Amazon Fire TV Streaming Media Players, Chromecast cu Google TV și dispozitive Roku, printre altele.

În martie, compania declarase că are o listă de conținut cu încă 40 de jocuri programate pentru sfârșitul acestui an și 70 în curs de dezvoltare cu partenerii săi, care s-ar adăuga la cele 16 jocuri dezvoltate în prezent de studiourile sale interne de jocuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE