Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Netflix: taxă suplimentară pentru ”password sharing” și în România. Cât costă extra abonamentul

Începând de marți, abonații din România care folosesc la comun contul platformei de streaming în afara locuinței personale vor trebui să plătească o taxă de 2,99 euro/lună.

Platforma a anunțat că utilizatorii vor primi un email în care le este explicat că persoanele care se află în afara locuinței utilizatorilor trebuie să folosească propriul cont pentru a viziona conținutul Netflix.

Mesajul Netflix pentru utilizatorii platformei

”Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință. Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor.

Suntem conștienți că abonații noștri au multe opțiuni în materie de divertisment. De aceea, ne dorim să continuăm să investim consistent într-o varietate de filme și seriale noi, astfel încât, indiferent de preferințele, dispoziția sau limba ta și de persoana cu care vizionezi, să te poți bucura mereu de conținut grozav pe Netflix” se arată într-un comunicat pe blogul platformei de streaming.

Ce reprezintă extra abonamentul Netflix pentru ”password sharing”

Totuși, titularii contului pot achiziționa un loc dedicat extra abonatului și pot invita persoane din afara locuinței pentru a folosi Netflix. Extra abonatul va avea propriul profil, cont și parolă, însă abonamentul va fi achitat de către persoana care l-a invitat să folosească la comun contul. Numărul de extra abonați pe care îi poți avea variază în funcție de tipul de abonament.

Titularul contului va trebui să achiziționeze locul dedicat extra abonatului, apoi să invite extra abonatul pentru a folosi locul dedicat extra abonatului.

Platforma de streaming a adăugat că extra abonatul trebuie să fie activat în aceeași țară în care titularul contului și-a creat contul și că această opțiune nu este disponibilă pentru abonamentele cu reclame. Extra abonații nu pot fi adăugați la pachetele de servicii care includ Netflix sau la conturile facturate prin terț.

De asemenea, atunci când este creat un cont nou sau adaugat un extra abonat, un profil poate fi transferat dintr-un cont existent către unul nou, inclusiv recomandările, istoricul vizionărilor, Lista mea, jocurile salvate, setările și multe altele.

Beneficii și diferențe pentru extra abonați

Extra abonații se pot bucura de multe dintre beneficiile disponibile celorlalți abonați Netflix:

  • Acces nelimitat la seriale, filme, documentare și multe alte titluri premiate.
  • Libertatea de a viziona conținutul Netflix acasă sau în timp ce călătorești, prin intermediul oricărui dispozitiv conectat la internet pe care ai instalat aplicația Netflix, inclusiv pe Smart TV, console de jocuri, playere media pentru difuzare online, decodoare, smartphone-uri, tablete și browsere web.
  • Aceeași calitate video ca cea a abonatului care a trimis invitația.
  • Propriul profil, cont și propria parolă.

Există câte diferențe importante dintre conturile de extra abonat și conturile abonaților obișnuiți:

  • Extra abonații pot viziona conținutul Netflix pe un singur dispozitiv, de orice fel.
  • De asemenea, extra abonații pot descărca titluri, însă pe un singur telefon sau tabletă.
  • Extra abonații pot avea un singur profil și aceștia nu pot crea profiluri adiționale.
  • Acest profil poate fi unul nou sau un profil eligibil transferat de la titularul contului care a invitat extra abonatul.
  • Acest profil poate avea diverse categorii de vârstă, însă nu poate fi un profil pentru copii. Află mai multe despre controlul parental pe Netflix.

Care sunt prețurile abonamentelor Netflix în România

Neflix pune la dispoziția utilizatorilor din România trei abonamente:

  • Minim: 4,99 euro/lună;
  • Standard: 9,99 euro/lună (locurile dedicate extra abonaților* pot fi adăugate cu 2,99 euro/lună fiecare);
  • Premium: 11,99 euro/lună (locurile dedicate extra abonaților* pot fi adăugate cu 2,99 euro/lună fiecare).

Platforma de streaming menționează că în funcție de zona în care utilizatorii locuiesc, este posibil să le fie solicitată plata unor impozite în plus, peste prețul abonamentului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE