Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ghica Popa, artistul român care transformă adidași în opere de artă

Ghica Popa este un artist și ilustrator care transformă sneakerși în adevărate opere de artă. Are  un stil unic și o viziune artistică inspirată din iubirea sa pentru mașini vintage, filme SF și seturi LEGO.

Arta lui este inspirată din diferite curente artistice: cubism, suprarealism și pop-art, pe care le combină și la care adaugă diferite teme de interes, creând astfel o întreagă lume de caractere simpatice, mașinuțe atipice și adidași colorați.

Colaborări cu branduri internaționale

Stilul unic i-a adus colaborări cu branduri internaționale: Nike, Gucci, Puma, Jordan și Ray-Ban, ca să numesc doar câteva dintre ele. Și pentru că este pasionat de tot ce însemnă streetsyle, a colaborat cu numeroase magazine de sneakerși, de care este pasionat.

Așa a și pornit la drum în 2005, când a început să lucreze la diferite proiecte. Prin 2010 și-a trimis lucrările la câteva siteuri de sneakerși - niște remakuri ale unor adidași cunoscuți de la Nike. Proiectul a fost un succes instant, iar schițele au fost publicate pe siteurile respective, și pe multe altele.

În prezent, 30-40% din proiecte sunt legate de adidași

Totuși, cu o simplă căutare pe Instagram, unde apropo are 24 de mii de urmăritori, putem vedea pe lângă adidași și genți, stickere, tricouri, figurine și genți.

Ghica Popa aduce împreună comunitatea de sneakerheads, adică iubitorii de adidași, și artă contemporană. Și ne arată cum o simplă geantă sau o pereche de teniși se poate transforma într-lucrare de artă.

Artistul locuiește în București, unde a făcut și Facultatea de Arte, însă este constănțean.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE