Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Război Israel - Hamas, ziua 64. Armata israeliană bombardează Gaza

Armata israeliană își continuă atacurile asupra Fâșiei Gaza și susține că a lovit peste 450 de ținte în 24 de ore. ONU atrage atenția că civilii sunt într-o situație disperată și nu mai au unde să se refugieze. Ministerul Sănătății din enclavă, aflat sub influența Hamas, declară că numărul palestinienilor morți a trecut de 17.400. Potrivit guvernului israelian, 138 de oameni sunt încă ținuți ostatici în Gaza.  

Urmăriți și evenimentele din ziua 63 a războiului Israel-Hamas.

Sumar:

  • Oficialii palestinieni califică drept "dezastruos" și "o rușine" veto-ul american la rezoluția Consiliului de Securitate al ONU care îndeamnă la o încetare imediată a focului umanitar în Gaza.
  • Un oficial al Programului Alimentar Mondial a declarat că "haosul și disperarea" se instalează în timp ce palestinienii strămutați trăiesc pe străzile din Gaza, fără acces la alimente și alte bunuri esențiale.
  • Cel puțin 17.487 de palestinieni au fost uciși în Gaza începând cu 7 octombrie. În Israel, bilanțul oficial revizuit al victimelor se ridică la aproximativ 1 147 de morți.
09/12/2023 , 09:55

China: Veto-ul la rezoluția ONU care solicită încetarea focului este "regretabil"

"Este extrem de dezamăgitor și regretabil... Deși rezoluția a fost respinsă prin veto, opinia covârșitoare a comunității internaționale este clară: o încetare imediată a focului umanitar este prioritatea absolută", a declarat Zhang Jun, emisarul chinez la ONU, într-o postare pe X.

SUA a fost singura țară care a opus veto rezoluției, atrăgând critici ample din partea grupurilor de apărare a drepturilor și a agențiilor umanitare.

Votul a avut loc după ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut o mișcare rară miercuri pentru a avertiza în mod oficial consiliul format din 15 membri cu privire la o amenințare globală din cauza războiului care durează de două luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE