Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Război Israel – Hamas: Familiile îi cer pe cei răpiți. Rudele ostaticilor ținuți de Hamas au mers la Bruxelles după ajutor

Războiul dintre Israel și gruparea teroristă Hamas s-a reluat ca și cum nu ar fi existat nici o pauză. Ofensiva în Fâșia Gaza a forțelor israeliene a crescut în intensitate după armistițiu. În timpul acestuia au fost eliberați 110 ostatici, majoritatea copii, femei și bătrâni.

137 de oameni încă sunt ostatici ai Hamas

137 de oameni încă sunt ostatici în Gaza. Unele dintre familiile lor sunt la Bruxelles cu speranța că Uniunea Europeană poate exercita presiuni asupra Qatarului pentru eliberarea mai rapidă a ostaticilor. Alon, fratele lui Yonathin, se numără printre cei răpiți. Comunicarea lor s-a încheiat la scurt timp după ce Alon a spus că teroriștii Hamas au intrat în casa sa din kibuțul Kfar aza.

Yonatan Shamriz, fratele lui Alon, ostatic al Hamas: „Cei mai mulți din echipa de securitate au fost împușcați, iar în kibbutz au intrat mai mult de 100 de teroriști. Am fost nevoit să mă ascund în camera de siguranță și puteam doar să mă rog. Apoi, la ora 10, fratele meu Alon mi-a trimis un mesaj că teroriștii erau în casa lui. Spunea că stă ascuns în camera de siguranță. I-am trimis și eu un mesaj spunându-i că îl iubesc și să fie puternic. El mi-a trimis un emoji cu o inimă”.

Familia credea că Alon a fost omorât de Hamas. Dar după o săptămână de la atac, au aflat că a fost răpit și este ținut în Gaza. Nu au mai multe informații.

Un membru al unei alte familii israeliene, Yanit Ashkenazi, a mers și ea la Bruxelles pentru a face presiuni pentru eliberarea surorii sale, Doron Steinbecher, în vârstă de 30 de ani. În timp ce Yanit încerca să-și protejeze cei doi copii mici, sora ei, Doron, care locuia singură, i-a trimis un mesaj pentru a-i spune că se ascunde sub pat.

Yanit Ashkenazi, sora lui Doron: „Am primit mesaje că sunt mulți teroriști în kibbutz. Am vorbit imediat cu sora mea și mi-a spus că îi este frică. Era singură, ascunsă sub pat, în camera de siguranță. La 10:20 a vorbit cu mama, i-a spus cât de mult îi este frică. Teroriștii intrau în casă, iar convorbirea s-a întrerupt”.

Yanit Ashkenazi și familia ei nu au informații despre Doron. Are în schimb niște medicamente de care aceasta are nevoie, dar nu știe dacă Crucea Roșie a reușit să i le ducă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE