Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

QATAR 2022. Cei mai bine cotați fotbaliști care ratează Campionatul Mondial de Fotbal

Publicat de: Ioana Tomescu

Cupa Mondială din Qatar este unul din cele mai bune momente pentru fotbaliști să-și arate valoarea la nivel înalt. Pentru unii dintre ei, competiția poate reprezenta o portiță către un transfer la o echipă mai bine cotată, mai ales că în luna ianuarie se deschide perioada de mercato.

Selecționerii vor alinia, astfel, cei mai buni jucători pentru competiția care va lua startul pe 20 noiembrie (o parte din ei au și anunțat loturile pentru Cupa Mondială din Qatar 2022). Cu toate acestea, nu toți cei mai importanți fotbaliști ai momentului vor fi prezenți în Qatar. Fie pentru că s-au accidentat, fie pentru că nu au fost convocați, fie pentru că naționalele pe care le reprezintă nu s-au calificat la Campionatul Mondial de Fotbal.

Erling Haaland (Norvegia)

Unul din cei mai în formă atacanți ai momentului, Haaland (22 de ani) are parte de un sezon formidabil la Manchester City, echipă la care s-a transferat în vara acestui an, fiind unul din cele mai scumpe transferuri din 2022. Cu toate acestea, fotbalistul va fi una din marile absențe ale Mondialului din Qatar, după ce Norvegia a ratat calificarea la turneul final.

Mohamed Salah (Egipt)

Marcat de o accidentare care i-a afectat forma la turneul final din Rusia, din 2018, Mohamed Salah nu se va putea remarca nici la Mondialul din 2022, după ce Egiptul a ratat calificarea la competiție care se va desfășura în Qatar. În meciul din playoff, contra Senegalului, Mohamed Salah a ratat un penalty important, Egiptul pierzând calificarea la loviturile de departajare (scor 3-1).

Gianluigi Donnarumma (Italia)

Desemnat cel mai bun portar din lume în 2021 și ales cel mai bun jucător al Campionatului European din 2020, câștigat de Italia, Gianluigi Donnarumma (23 de ani) nu va fi prezent la Mondialul din Qatar. Italia a ratat calificarea după ce a pierdut meciul din playoff-ul Cupei Mondiale, în fața Macedoniei de Nord. Va fi al doilea Mondial pe care Donnarumma îl ratează, după cel din 2018, din Rusia.

Paul Pogba (Franța)

Franța a câștigat Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, iar un rol important în succesul echipei antrenate de Didier Deschamps l-a avut Paul Pogba, mijlocașul echipei Manchester United (în prezent la Juventus). Cu toate acestea, Pogba nu-și va putea ajuta echipa în Qatar, din cauza unor probleme la genunchiul drept. Mai exact, mijlocașul francez și-a rupt meniscul în timpul turneului de pre-sezon al lui Juventus în SUA, nu s-a recuperat în timp util, astfel că nu a putut fi convocat.

N’Golo Kante (Franța)

Alături de coechipierul său, Paul Pogba, și N’Golo Kante a pus umărul la succesul Franței la Mondialul din Rusia, din 2018. Considerat unul din cei mai buni mijlocași din lume, francezul nu a mai jucat pentru echipa sa, Chelsea Londra, din luna august, din cauza unei accidentări. Din această cauză, Kante nu va fi prezent la Cupa Mondială din Qatar pentru a-și ajuta colegii să-și apere titlul mondial.

David Alaba (Austria)

Austria a ratat calificarea la Cupa Mondială din Qatar după ce a pierdut playoff-ul în fața Țării Galilor. Austriacul David Alaba (Real Madrid) a ratat astfel șansa de a fi prezent la primul său campionat mondial. Alaba, în vârstă de 30 de ani, care s-a alăturat Madridului de la Bayern Munchen în 2021, a fost căpitanul Austriei la Campionatul European de anul trecut, unde echipa a pierdut în fața viitoarei campioane, Italia, în 16-imile de finală.

Luis Diaz (Columbia)

Sud-americanii au ratat calificarea la Cupa Mondială din Qatar, după ce au terminat pe locul 6 calificările. Astfel, unul din cei mai importanți jucători, Luis Diaz (Liverpool) nu va fi prezent la turneul final. Ghinionul nu l-a ocolit pe Diaz nici după ratarea calificării, deoarece în luna octombrie a acestui an acesta s-a accidentat în timpul unui meci pentru Liverpool.

Robert Firmino (Brazilia)

Poziționată pe primul loc în clasamentul FIFA înaintea Mondialului din Qatar, Brazilia este marea favorită la câștigarea trofeului. Selecționerul Tite a anunțat lotul de 26 de jucători convocați pentru turneul final, din care nu lipsesc nume importante, precum Neymar (PSG), Alisson Becker (Liverpool), Vinicius Junior (Real Madrid), Raphinha (Barcelona), Casemiro (Real Madrid), Thiago Silva (Chelsea) sau Gabriel Jesus (Arsenal).

Concurența importantă și-a spus cuvântul, pentru că jucători importanți au fost lăsați acasă de Tite. Unul dintre aceștia este Robert Firmino, atacantul de la Liverpool. Într-un moment de fair-play, Firmino a postat un mesaj pe rețelele sociale în care și-a felicitat colegii care au fost convocați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE