Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Sistemul Patriot ar fi „în mod cert” o țintă pentru Rusia

Publicat de: Oana Stoica

Kremlinul a afirmat miercuri că sistemul american de apărare antiaeriană Patriot ar fi o ţintă legitimă pentru loviturile armatei ruse împotriva Ucrainei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Washingtonul finalizează planurile de a trimite sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, o decizie care ar putea fi anunţată chiar în această săptămână, au declarat marţi trei oficiali americani pentru Reuters.

Sistemul Patriot, „în mod cert” o țintă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat miercuri că sistemul Patriot ar fi „în mod cert” o ţintă pentru Rusia, menţionând însă că nu va comenta informaţii neconfirmate din media.

Patriot este considerat unul din cele mai avansate sisteme de apărare antiaeriană ale SUA, incluzând rachete care pot doborî avioane şi intercepta rachete de croazieră şi balistice. În mod tipic, include lansatoare, radare şi alte vehicule-suport.

Potrivit Pentagonului, recenta intensificare a atacurilor ruse cu rachete în Ucraina este destinată parţial să epuizeze apărarea antiaeriană a Kievului, astfel încât Rusia să poată domina spaţiul aerian. Din acest motiv, SUA şi aliaţii lor livrează mai multe echipamente de apărare antiaeriană Kievului, precum sisteme NASAMS americane, despre care Pentagonul afirmă că au avut o eficienţă de 100% în Ucraina.

Washingtonul a livrat Ucrainei asistenţă militară în valoare de 19,3 miliarde de dolari de la începutul conflictului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE