Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA vor trimite sisteme de apărare antirachetă Patriot în Ucraina

Statele Unite sunt gata să trimită sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina. Informația a fost confirmată pe surse. Kievul a cerut constant mai mult suport militar pentru a face față atacurilor Rusiei.

Statele Unite se pregătesc să trimită sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina. Decizia ar putea fi anunțată în această săptămână, au declarat oficiali americani, sub protecția anonimatului. În ultima perioadă, sunt emise zilnic alerte de raid aerian, în toată Ucraina. Pentru a putea doborî dronele rusești, Kievul cere Occidentului mai mult armament.

PAT RYDER, purtătorul de cuvânt al Pentagonului: Vom analiza întregul spectru de asistență în materie de securitate și de capacități defensive care sunt disponibile în cadrul inventarelor noastre comune atunci când luăm în considerare nevoile Ucrainei.

Într-o conferință de presă susținută online într-un adăpost antiaerian, ministrul ucrainean de externe i-a îndemnat pe aliați să trimită mai mult armament.

DMITRO KULEBA, ministrul de Externe al Ucrainei: Ucraina are în continuare nevoie de mai multe arme și muniții, pentru că cea mai bună modalitate de a ne proteja civilii de teroarea rusă este să învingem Rusia. Avem nevoie de mai multe sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă și de muniție, de vehicule blindate cu senile, în primul rând.

Alarmele au sunat la Kiev și în această dimineață, când oamenii s-au adăpostit în stațiile de metrou. Rachetele au lovit clădiri din centrul orasului, dar nu-au fost înregistrate victime. Ucrainenii au anunțat că au reușit să doboare 13 drone lansate de Rusia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE