Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Polonia va începe în octombrie desfăşurarea sistemului de rachete Patriot

Publicat de: Euronews

Armata poloneză va începe în octombrie desfăşurarea şi testarea sistemului de rachete Patriot, a declarat presei Caroline Touchstone, directoarea Raytheon, compania americană producătoare a acestor sisteme, transmite joi EFE, citată de Agerpres.

Touchstone a comunicat această informaţie în timpul Expoziţiei Internaţionale a Industriei Apărării, care se desfăşoară la Kielce (centrul Poloniei) şi a explicat că, în doar câteva săptămâni, radarele, generatoarele şi sistemele de control al incendiilor care alcătuiesc acest sistem complex vor deveni operaţionale.

În noiembrie 2017, Polonia a devenit prima ţară pentru care SUA au autorizat vânzarea complexului sistem de control unificat al apărării aeriene şi al apărării antirachetă (IBCS) Patriot şi în total va primi două baterii cu 8 lansatoare fiecare, 208 rachete Patriot PAC-3 MSE şi 11 proiectile suplimentare, acestea din urmă fără încărcătură, pentru a putea face teste.

Bateriile Patriot care vor ajunge în Polonia sunt varianta care foloseşte radare cu un câmp de detecţie de 120 de grade, dar şi versiunea mai avansată, cu radare cu o rază de detecţie de 360 de grade, care vor ajunge însă în această ţară într-o a doua fază.

Potrivit lui Ryan Lehman, de la compania Raytheon, „este posibil ca industria poloneză să participe la producţia acestor radare”.

În ultimii ani, Polonia a întreprins un program ambiţios de extindere şi modernizare a forţelor sale armate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE