Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cozi de zeci de kilometri la granița Poloniei cu Ucraina. Sute de camioane încărcate cu mărfuri pentru export sunt blocate de zile întregi

Sute de camioane încărcate cu mărfuri pentru export sunt blocate de zile întregi la granița Poloniei cu Ucraina. Săptămâna aceasta, coada s-a întins chiar și pe 45 de kilometri la unul dintre punctele de control.

În partea poloneză a frontierei, controalele vamale se desfășoară anevoios, iar șoferii sunt cei care suportă consecințele.

Șofer: „Stăm aici de trei zile. Ne-am săturat de cozi. Mulți oameni merg pe banda stângă, pentru a evita coada. Sunt „ai noștri". Poliția îi încurajează și le dă drumul. M-am săturat de asta. Să ia niște decizii pentru a elimina aceste cozi, pentru a face controalele la frontieră să funcționeze mai repede.”

Camioanele transportă în special produse alimentare și cereale

Camioanele transportă în special produse alimentare și cereale, chiar dacă transportul maritim a fost parțial deblocat pentru aceste bunuri.

Șofer: „Transportăm în principal produse, rapiță, floarea-soarelui, ulei, grâu, și tot ceea ce nu este permis prin Marea Neagră.”

Șoferii mai au de așteptat cel puțin încă două zile pentru a trece prin vamă. Problemele sunt departe de a fi rezolvate. Blocajul este cauzat de programul redus de lucru al vameșilor, dar și de numărul insuficient de inspectori sanitari care verifică mărfurile transportate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE