Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cozi uriașe în Portul Constanța. Tirurile încărcate cu cereale stau ore întregi la coadă

Tirurile încărcate cu grâu, porumb, rapiță sau orz stau la cozi de câțiva kilometri, în portul Constanța. Camioanele așteaptă să intre în terminale pentru a descărca marfa.

Coada de tiruri se întinde până la intrarea în Poarta Nouă a Portului Constanța Sud Agigea și pe câțiva kilometri, dincolo de Poarta Nouă. Pe banda de urgență a Autostrăzii Soarelui, de asemenea, este plin de tiruri pe aproximativ 2-3 kilometri.

În terminale, situația nu stă prea bine, se descarcă 250-300 de tiruri pe zi, iar în unele terminale, unde există loc, tirurile sunt chemate să sară peste rând, pentru că au primit aprobare de la terminal să intre.  

Toți șoferii așteaptă foarte mult să ajungă în port și să descarce cerealele cu care au venit, ca apoi să încarce altele.

Suntem în prim sezon al recoltei românești

Tot ce se culege de pe câmpuri ajunge în Portul Constanța, iar recolta românească s-a suprapus cu recolta ucraineană. În terminale există barje și trenuri cu cereale din Ucraina, care trebuie descărcate și, apoi, încărcate pe navele mari, pentru a pleca spre export.   

Un tir are o încărcătură de 25 de tone, iar în fiecare zi intră în portul din Constanța aproximativ 1.000 de tiruri. Situația este așa de o săptămână, iar oficialii din port anunță că este doar începutul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE