Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PSD încă speră ca Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria București. Termenul limită a fost stabilit

PSD încă speră în retragerea lui Cristian Popescu Piedone din cursa pentru Primăria Generală a Bucureștiului, pentru a-i face un culoar Gabrielei Firea în fața lui Nicușor Dan.

Suspansul se poate menține până marți, la 12 noaptea. Pe 1 mai, lista candidaților va fi finală și, chiar dacă se va retrage ulterior, candidatul Piedone tot va apărea pe buletinele de vot.

PSD așteaptă până marți, 30 aprilie, ora 24:00, ca Piedone să se retragă

Următoarele ore sunt decisive pentru Partidul Social Democrat. Surse din partid susțin că social democrații încă speră că Piedone va renunța la bătălia pentru fotoliul de Primar General al Capitalei. Astfel, ar avea de câștigat Gabriela Firea. Speranțele PSD sunt întemeiate, în condițiile în care atât Firea, cât și Piedone se bat pe voturile electoratului de stânga.

"Mi-e că dacă-l sun, apoi sună el la Antenă să zică că mi-a zis Gabi să mă retrag și îmi mai dă și două palme. Sigur, la figurat spun. De la dumnealui trebuie să vină acest gest. Să facă ce a spus la început, că, dacă Gabriela Firea candidează, el n-o va face. Să facă ce a spus. Acum am revenit la starea inițială" , a spus Gabriela Firea, la Antena 3-CNN.

Piedone rămâne ferm. Nu se retrage

Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei: "Merg doar pe primul gând. Și nu sunt fățarnic, sunt credincios. Și nu de fațadă. Vorba-i vorbă, merg până la capăt, restu-s poezii."

Mai mult, Piedone acuză PSD și PNL de "blat cu USR, ca să-l scoată primar general pe Nicușor Dan".

"PSD a băgat-o (n.r. pe Gabriela Firea) la coșul de gunoi și după aceea, au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună. Azi Piedone nu se retrage. Poate să sune și Firea și oricine. Nu m-a sunat nimeni, că răspund la orice telefon. Nu sunt un nimeni, nu mă retrag", a spus Piedone.

"Domnul Cristian Popescu Piedone a lansat în spațiul public anumite afirmații care, cred eu că.... nu știu, nu au fost așa... foarte bine analizate, jignitoare și ofensatoare la adresa mea. Nu vreau să-i răspund cu aceeași monedă", a spus Gabriela Firea, conform sursei citate.

Și fostul președinte al României, Traian Băsescu, este de părere că doar retragerea lui Piedone din lupta electorală o poate ajuta pe Gabriela Firea să îl învingă pe Nicușor Dan.

"Asta e situația doamnei Firea. Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur. O văd prima, la cum arată cifrele azi. Dar Piedone nu se va retrage pentru că e în înțelegere cu Ciolacu", a spus Traian Băsescu, potrivit Digi 24.

Gabriela Firea și Nicușor Dan văd, însă, altfel calculele politice.

"Domnul Nicușor Dan este contracandidatul meu de acum mulți ani. Prima dată l-am învins în 2016. A doua oară, în 2020, m-a învins. Cred că acum îl voi învinge. Este un om inteligent, olimpic la matematică. Eu am fost olimpică la limba română, dar nu m-am lăudat niciodată. Deci este un om inteligent, dar un primar ineficient", a spus Gabriela Firea.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: "Nu e vorba de teamă. Ne punem la dispoziția bucureștenilor care, prin votul lor, spun cine vrea să le conducă orașul. Dar în acest moment, principalul contracandidat este Cristian Popescu Piedone."

  • Bătălia pentru primăria Capitalei este cea mai importantă luptă electorală după alegerile prezidențiale. Peste 1.800.000 de bucureșteni sunt așteptați la urne pe 9 iunie pentru a-și alege primarul general.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE