Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gabriela Firea şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al Capitalei: Propunem o administraţie dinamică, eficientă

Avem în mod oficial patru candidați pentru primăria Capitalei. Nicușor Dan, Gabriela Firea, Sebastian Burduja și Cristian Popescu Piedone se vor afla pe buletinul de vot pe 9 iunie. Partidele din Coaliție, PSD și PNL, au decis pe ultima sută de metri să candideze separat pentru primăria generală, după retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu.

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, şi-a depus, duminică, la Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti, candidatura pentru funcţia de primar general. Firea a fost însoțită de preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, primarii Sectoarelor 3 şi 4, Robert Negoiţă şi Daniel Băluţă, europarlamentarul Mihai Tudose, alţi reprezentanţi ai PSD, transmite Agerpres.

”Am depus candidatura acum pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Mulţumesc tuturor, am reuşit şi să strângem semnăturile şi să ne mobilizăm. Aveţi în faţa dumneavoastră oamenii care transformă Bucureştiul în bine, care pot să facă diferenţa, care vor pune capăt ineficienţei, lentorii şi a tot ceea ce s-a întâmplat, din păcate, nu foarte bun, în ultimii ani, în Bucureşti, pentru că dezvoltarea nu a existat şi acolo unde proiectele au pornit, ritmul a fost unul de melc. Ce propunem noi? O administraţie dinamică, o administraţie eficientă, bazată pe colaborare cu ministerele, cu Guvernul, cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică”, a afirmat Firea.

”Avem nevoie pentru o capitală modernă, în primul rând, de o echipă de o echipă determinată, muncitoare, sinergică, dornică să muncească, să muncească real şi să comunice cu cetăţenii, pentru că şi acest lucru este extrem de important. Oamenii ne pot ierta dacă greşim, dar nu ne pot ierta dacă nu ne pasă şi nu le arătăm că ne pasă de fiecare în parte, fie că este vorba despre tineri, despre copii, despre femei, bărbaţi”, a adăugat Firea.

Firea i-a mulţumit premierului Marcel Ciolacu, prezent la depunerea candidaturii, pentru toată susţinerea din această perioadă.

Un mesaj a transmis premierul Ciolacu.

”Îmi doresc ca toţi candidaţii noştri să câştige. Bucureştiul are nevoie de un program integrat. S-au pierdut patru ani, patru ani câştigaţi pe minciună şi pe ură”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD i-a spus Gabrielei Firea că o va susţine necondiţionat.

”Gabi, eu îţi promit că, alături de colegii tăi, în toată această perioadă vom fi alături de voi necondiţionat. Cred că s-a terminat cu poveştile de supărări între noi, de aranjamente, de cine va candida la preşedinte, dacă Gabi Firea va câştiga Bucureştiul. Îmi cer scuze faţă de dumneavoastră, au fost nişte poveşti, după cum bine vedeţi. Chiar PSD are capacitatea să fie o echipă când interesul cetăţenilor cere acest lucru”, a mai declarat Ciolacu.

Sondaj: Nicuşor Dan, primul în intenţiile de vot pentru Primăria Capitalei, urmat de Firea şi Piedone

Nicușor Dan conduce în intenția de vot a bucureștenilor, în primul sondaj de opinie realizat după retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu. Coaliția PSD-PNL a decis să renunțe la candidatul comun, iar Gabriela Firea și Sebastian Burduja au intrat pe ultima sută de metri în cursa pentru Primăria Capitalei.

Potrivit sondajului Avangarde comandat de Partidul Social Democrat, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile, 31% dintre bucureșteni l-ar vota pe Nicușor Dan.

Gabriela Firea ar ocupa locul secund, cu 24%. Podiumul este completat de Cristian Popescu Piedone, cu 20%. Candidatul PNL, Sebastian Burduja, ar obține 15% dintre voturi.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE