Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coaliția nu se clatină, „coaliția e mai puternică acum ca niciodată”, susține Ciolacu: „Înainte de a fi pesediști sau peneliști, suntem români”

Marcel Ciolacu a precizat, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, că în acest moment, cel puțin, coaliția de guvernare este „mai așezată și mai puternică” decât oricând. Totodată, Ciolacu a mai declarat și că Nicușor Dan „nu a făcut nimic” pentru București, spre deosebire de Gabriela Firea, care își dorește acum un nou mandat la Primăria Capitalei din partea PSD.

Ciolacu: „Coaliția e mai puternică ca niciodată”

Întrebat dacă este începutul sfârșitului pentru coaliție, după ce PSD-PNL au pierdut candidatul unic, Marcel Ciolacu a spus că este exclus așa ceva. Ba din contră.

Marcel Ciolacu: „Exclus acest lucru. Părerea mea e că în acest moment coaliția e mai așezată și mai puternică ca niciodată. Pentru că coaliția de guvernare s-a transformat într-o alianță electorală pentru Parlamentul European și vom vedea după data de 10 iunie abordarea pe care o vom avea: comună, separată.

Ce este foarte important, normal că și eu am obligații față de PSD fiindcă sunt președintele partidului și ocup această funcție și de premier pentru că sunt propus de colegii mei. Același lucru se întâmplă și cu Nicolae Ciucă. Și eu, și el am considerat că avem o obligație, totuși, de România și față de români. Înainte de a fi pesediști sau peneliști, suntem români, și cred cu certitudine că România trebuie să rămână în aceeași zonă de stabilitate politică, lucru care automat duce și la stabilitate economică”, a spus președintele PSD și premierul Marcel Ciolacu.

Întrebat cât va fi menţinută coaliţia, Ciolacu a precizat că „până în anul 2024”.

Marcel Ciolacu: „Şi pe urmă românii vor decide. Cum şi la Bucureşti, bucureştenii vor decide”.

„Haideți să fim corecți. Domnul Nicușor Dan nu a făcut nimic. Domnul Nicușor Dan are un buget dublu decât îl avea Gabriela Firea. Eu nu vorbesc de conjuncturi, eu vorbesc de realități. Cum vor vota bucureștenii vom vedea pe 9 iunie. Până atunci, vor fi mii de sondaje (...), întotdeauna se întâmplă acest lucru în timpul campaniei electorale”.

E adevărat că domnul Iohannis vi l-a recomandat pe domnul Cătălin Cîrstoiu?

Marcel Ciolacu: „Nu, Doamne ferește. Relația mea cu domnul preşedinte este una instituţională, nu am o relație politică. Nu am o relație politică, un acord, o înțelegere, cu domnul Iohannis și nu am avut niciodată. Dânsul are un parteneriat cu PNL”.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE