Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protestele fermierilor și transportatorilor continuă. Tánczos Barna: Revendicările sunt justificate în toate domeniile

Protestele fermierilor și transportatorilor români nu se opresc. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță că ar putea cere demisia Comisarului European pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski. Asta dacă fermierii români nu vor obține derogări de la unele regulamente europene. Este vorba despre obligația rotației culturilor și lăsarea în pârloagă a unor suprafețe din ferme.

Tánczos Barna, senator UDMR și fost ministru al Mediului, a vorbit la Euronews România despre protestele fermierilor și ale transportatorilor. Acesta a spus că protestatarii ajung în stradă doar ca ultim resort și că actualul guvern trebuie să facă eforturi pentru a îndeplini promisiunile făcute fermierilor și transportatorilor.

„Cu siguranță problemele sunt foarte mari și în momentul în care ies fermierii și protestează pe stradă, din transportatori, din cadrele medicale, din învățământ, înseamnă că lucrurile merg într-adevăr într-o direcție greșită. S-au făcut promisiuni care trebuie onorate iar oamenii nu pot fi păcăliți la nesfârșit. Riscul cel mai mare este să-i ai pe toți în stradă, în același timp.

Niciodată protestele nu încep cu ieșitul în stradă. De fiecare dată protestatarii se duc la ministru și negociază. Aceștia ajung în stradă doar în momentul în care dispare și încrederea și speranța și apare acest sentiment de neputință. Revendicările sunt justificate în toate domeniile. Guvernul este într-o poziție foarte delicată pentru că nu este un singur domeniu, nu este doar agricultura. Guvernul trebuie să facă eforturi uriașe pe ultima sută de metri să îndeplinească aceste promisiuni și atunci poate să recâștige acea încredere pierdută”, a spus  Tánczos Barna.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE