Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protestele fermierilor europeni continuă. Agricultorii din Polonia, Spania, Italia și Franța au ieșit din nou în stradă

Continuă protestele fermierilor din Europa. Într-un oraș din vestul Poloniei, agricultorii au aruncat cu ouă în biroul Comisiei Europene. Forțele de ordine au intervenit pentru a-i îndepărta pe protestatari. Între timp, au ieșit în stradă și fermierii din Spania, Italia și Franța, care vor organiza acțiuni și în zilele următoare.  

Fermierii polonezi blochează din nou drumurile de la trecerea frontierei cu Ucraina și avertizează că vor continua până când cererile lor vor fi îndeplinite. Ei se opun Pactului Verde propus de Uniunii Europene și scutirii produselor agricole ucrainene de taxe vamale în Europa. Și anunță că pe 20 februarie vor organiza un mare marș către Varșovia.

A cincea zi de proteste în Spania

În Spania, protestele agricultorilor au intrat în a zecea zi.

”Suntem chiar mai hotărâți și, dacă nu ne vor asculta, vom continua cu și mai multă determinare”, spune un fermier din Spania. 

A avut loc un protest în faţa Ministerului Agriculturii, Pescuitului şi Alimentaţiei din Madrid. Fermierii denunţă criza prin care trec şi doresc înăsprirea condiţiilor pentru importul de alimente din ţări non-UE.

Unii fermieri se remobilizează și în Franța. Sunt supărați că anunțurile guvernamentale nu au un impact concret. Aceștia au blocat accesul la faimosul Château de Chambord, de pe Valea Loarei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE