Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste în fața MAI. Sindicaliștii reclamă că nu au primit majorările salariale promise

Polițiștii protestează în fața Ministerului Afacerilor Interne. Angajații MAI sunt nemulțumiți că nu au primit majorările de salariu promise prin legea salarizării. Aceștia spun că în ultimii doi ani ar fi trebuit să primească patru tranșe. După pichetarea sediului MAI, ei vor continua protestele la Ministerul Muncii. La miting participă polițiști, sindicaliști din SNPPC, polițiști din penitenciare. Toți se confruntă cu aceeași problemă, pentru că le-au fost promise majorări salariale.

Unde vor continua protestele?

Dacă nu vor fi ascultați, ei vor continua calendarul protestelor. Miercuri, de la 10, aceștia vor merge în fața Guvernului și ulterior în fața Reprezentanței Comisiei Europene.  

Polițiștii au discursuri critice la adresa ministrului de Interne. Aceștia spun că Guvernul le-a înghețat salariile. Trebuiau să primească sume de bani restante, însă ar putea să primească un sfert din banii promiși, dar nici acest lucru nu este posibil, motiv pentru care pun presiune pe Guvern prin această formă de protest.  

Cum răspund guvernanții?

Polițiștii au fost primiți la discuții de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care le-a promis că în ședința coaliției de marți va fi discutat proiectul de OUG, care prevede alocarea restanțele salariale. Totodată, și ministrul Muncii, Mariu Budăi, le-a promis că vor fi primiți la discuții. Pe de altă parte, polițiștii spun că până la publicarea Ordonanței în Monitorul Oficial nu vor înceta manifestațiile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE