Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste de amploare în Statele Unite, după revocarea dreptului la avort

Sunt proteste masive în Statele Unite, după ce dreptul la avort a fost revocat de către Curtea Supremă.

În Phoenix, Arizona, au fost chiar incidente, pentru că poliția a tras cu gaze lacrimogene în protestatarii care susțin continuarea întreruperilor de sarcină. Oamenii au ieșit în stradă la doar câteva minute după ce instanța s-a pronunțat. În Los Angeles, activiștii au blocat pentru scurt timp traficul pe o autostradă.

Au fost proteste în toate orașele mari americane, de la New York, până în San Francisco, dar și în Seattle, Chicago și cel mai probabil marșurile nu se vor opri aici.

În Missouri, unde avortul a fost interzis imediat, inclusiv în caz de viol sau incest, manifestanţii s-au strâns la Saint-Louis, în faţa ultimei clinici de stat unde se practicau întreruperi de sarcină, relatează Agerpres.

Apărătorii dreptului la avort se mai tem că actuala Curte Supremă, cu o componenţă majoritar conservatoare, ar putea reveni şi asupra altor drepturi precum căsătoria pentru toţi sau contracepţia.

Această perspectivă 'ne îngrijorează' şi 'vom avea situaţii de coşmar', a recunoscut sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, aflată la bordul Air Force One. 'Este un moment înfricoşător', a adăugat ea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE