Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste în țară față de scumpirea carburanților

Șoferi din toată țara s-au adunat în Piața Constituției, pentru a le cere parlamentarilor să intervină ca prețul sa scadă la nivelul celui din 2018.

Manifestanții vor merge la benzinării, cu gândul de a bloca activitatea acestora, pentru că ei își propun să alimenteze cu cantități foarte mici de carburant, să plătească în jur de 50 de bani-un leu – o trimitere ironică la faptul că Guvernul a decis să scadă prețul la carburant cu doar 0,50 de bani. Ei consideră că este o scădere prea mică, având în vedere prețul la care a ajuns litrul de carburant luna aceasta.

Ce soluții propun manifestanții

Șoferii care au venit din alte părți ale țării, cum ar fi Brașov, au o listă de soluții pe care vor să o înmâneze guvernanților. De aceea, ei au anunțat un alt protest la ora 20.00, în Piața Victoriei, în fața Guvernului. Printre revendicări se numără scăderea TVA-ului, reducerea accizelor și, inclusiv, un control mai serios asupra speculei.

UPDATE 19.00 Protest la Iași

Creșterea prețurilor carburanților îi scoate în stradă și pe șoferii din Iași. Ei s-au întâlnit în fața Gării Mari.

Prețurile carburanților continuă să crească

La benzinăria pe care jurnaliștii Euronews o monitorizează, acestea s-au mărit cu aproximativ 50 de bani de bani numai în ultima lună și jumătate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE