Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect: Ziua de naștere, liberă și plătită de angajator

Publicat de: Euronews

Mai mulţi senatori au depus, la Parlament, un proiect prin care propun ca persoanele salariate să primească liber, cu ocazia zilei de naştere, transmite Agerpres.

Proiectul are ca temei motivarea angajaților și vizează atât mediul privat, cât și instituțiile de stat.

„Acordarea unei zile libere, plătite, în ziua în care fiecare dintre noi îşi serbează ziua de naştere contribuie la motivarea resursei umane, indiferent de domeniul în care aceasta îşi desfăşoară activitatea, de stat sau privat.

În cadrul oricărei entităţi - instituţie publică, organizaţie economică etc -, resursa umană este singura resursă capabilă să producă şi să reproducă toate celelalte resurse aflate la dispoziţia acestei entităţi. Fie că vorbim de resursa financiară, tehnologică sau, după caz, materială. Un salariat motivat va contribui activ la creşterea eficienţei organizaţiei respective”, arată iniţiatorii proiectului în expunerea de motive.

Propunerea ar avea ca efect și atragerea de bani pentru bugetul de stat.

În proiect se menţionează că dacă salariatul va şti că va avea o zi liberă de ziua lui de naştere îi va oferi acestuia „posibilitatea de a achiziţiona servicii turistice pentru petrecerea acestui eveniment într-o altă localitate” şi astfel „se va contribui la încasările, din taxe şi impozite, la bugetul de stat ori local”.

Angajaţii din România au fost pe primul loc în UE la numărul orelor lucrate pe săptămână, în anul 2020, conform datelor de la Eurostat, oficialul europeană de statistică.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE