Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect: Medicii de familie ar putea primi bonusuri anuale între 6.000 și 14.000 de lei

Medicii de familie care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate vor putea fi plătiţi de la începutul anului 2025 în funcţie de performanţa activităţii desfăşurate în anul precedent.

Potrivit Economica.net, printre criteriile de care depind bonusurile medicilor se află numărul pacienţilor asimptomatici din listă, care au peste 40 de ani, pentru care medicii au realizat riscograma şi numărul copiilor cărora li s-a făcut screening-ul tulburărilor din spectru autist, se arată în proiectul normelor de aplicare a Contractului-cadru din sistemul sanitar.

De altfel, completarea de venit va fi între 6.000 de lei pe an pentru un număr între 600 și 800 de pacienți din categoriile menționate mai sus și 14.000 de lei pentru cel puţin 1.000 de pacienţi evaluaţi.

”Începând cu anul 2025 se realizează plata în funcţie de performanţă a medicilor de familie aflaţi în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru activitatea realizată în anul anterior, între data de 1 ianuarie sau, după caz, data încheierii contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate și data de 31 decembrie, respectiv data încetării contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate.”, se arată în proiect.

Mii de medici din spitalele britanice au început o grevă de trei zile

Mii de medici din spitalele britanice au început luni o grevă de trei zile pentru a cere creşteri salariale, lansând o săptămână marcată de numeroase mişcări sociale în Regatul Unit, informează AFP.

Grevele au afectat mai multe profesii în ultimele luni în Marea Britanie, unde inflaţia depăşeşte 10%. Lucrători ai căilor ferate, poliţişti de frontieră, profesori şi alţii au fost în grevă pentru a cere majorări salariale, în condiţiile creşterii galopante a preţurilor la alimente şi energie.

Guvernul a început negocieri cu infirmierele şi cu angajaţii căilor ferate.

Însă miercuri, când guvernul îşi va prezenta bugetul, ar urma să fie una din cele mai importante zile de acţiune sindicală din ultimii ani. Funcţionari, profesori, conductori au metroului londonez şi jurnalişti de la BBC, printre alţii, vor înceta lucrul, iar o manifestaţie este programată la Londra, în cartierul guvernamental Westminster.

Medicii au lansat mişcarea de protest luni, când membri ai sindicatului British Medical Association (BMA) au instalat pichete de grevă în faţa spitalelor.

Potrivit BMA, aceşti medici au pierdut, în termeni reali, 26% din salarii începând din 2008, când serviciilor de sănătate le-a fost impusă o cură de austeritate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE