Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Profesorii resping oferta guvernanților. Lider FSLI: ”Guvernul e în lumea lui. Oamenii au nevoie de bani, nu de pixuri”

Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a catalogat, duminică, în direct la Euronews România, răspunsul Guvernului drept ”penibil” în condițiile în care profesorii au respins chiar în urmă cu trei zile oferta de a le fi oferite ”prime de carieră didactică”. Mai mult, sindicalistul a avertizat că peste 20.000 de persoane vor participa marți la protestul de amploare când dascălii vor manifesta inclusiv în fața Palatului Cotroceni.

În direct la Euronews România, liderul FSLI a ironizat anunțul făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, referitor la primele acordate angajaților din învățământ, spunând că se aștepta ca Guvernul să le acorde în schimb câte o umbrelă.

”Oamenii se așteptau astăzi că poate vine Guvernul să ne ofere o umbrelă la fiecare având în vedere că marți se anunță ploaie în București când protestăm. Cred că era binevenită câte o umbrelă pentru fiecare profesor”, a afirmat Simion Hăncescu, la Euronews România.

Sindicalist din Educație: ”E penibil că Guvernul a ieșit astăzi cu aceeași ofertă pe care noi am respins-o”

”Este clar că nu poți spune decât că e penibil faptul că Guvernul a ieșit astăzi cu aceeași ofertă pe care noi am respins-o acum trei zile.

Este limpede că Guvernul este în lumea lui și nu realizează ce se întâmplă în învățământ în acest moment. (...) Se apropie niște examene și ei vin cu astfel de promisiuni; că o să fie bine în legea salarizării, că totul va fi ok. Nu!”, a mai afirmat președintele FSLI.

Simion Hăncescu (FSLI): ”Oamenii nu mai cred în promisiuni”

”Oamenii vor lucruri concrete legate de noua lege a salarizării pentru că nu mai cred în promisiuni.

Cerința legitimă a oamenilor este de a crește salariile plecând de la salariul debutatului care să ajungă la 4.000 de lei net, de la 2.500 cât este în prezent.

Nu poți, tu, ca dascăl, să trăiești cu un asemenea venit de 2.500 de lei. Au venit cu nimic de fapt astăzi”, a mai spus liderul sindical.

Peste 20.000 de persoane, la protestul profesorilor de marți

”Va fi un protest de amploare. Vor participa peste 20.000 de oameni.

Dorim să se de a o ordonanță prin care să se scrie negru pe alb ceea ce am convenit cu premierul Ciucă și în decembrie și ceea ce a fost scos din legea educației.

Profesorul debutant să aibă salariul minim brut în noua lege. Faptul că după cinci zile de grevă, faptul că au scos din legea învățământului acest proiect nu poate fi interpretat de oameni decât

Totul este doar o promisiune, nimic nu este cert și oamenii vor certitudini scrise.

Am cerut să se acorde o majorare salarială în așa fel încât oamenii să poată facă față creșterii prețurilor. Oamenii nu au nevoie de pixuri și caiete acum, au nevoie de bani să-și poată plăti facturile, să poată să-și cumpere de mâncare.”, a concluzionat liderul FSLI.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE