Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Comisia Europeană: ”România e pregătită pentru Schengen. Lucrăm cu Consiliul UE pentru ca o decizie să fie luată în acest sens”

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Comisia Europeană, prin vocea unuia dintre purtătorii de cuvant, reiterează că România e pregătită pentru Schengen și că lucrează îndeaproape cu Consiliul Uniunii Europene pentru ca o decizie să fie luată cât mai curând posibil.

"Bulgaria și România sunt pregătite să se alăture pe deplin spațiului Schengen și îndeplinesc criteriile încă din 2011. Poziția Comisiei Europene este clară cu privire la intrarea celor două state privind aderarea”, a declarat Anitta Hipper.

Comisia Europeană a solicitatConsiliului (ce reuneşte statele UE) încă de la jumătatea lunii mai să permită aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen şi să consolideze securitatea internă a acestui spaţiu de liberă circulaţie pentru a combate criminalitatea organizată şi traficul de droguri.

Comisia consideră de asemenea prioritară o mai bună folosire a pârghiei vizelor pentru abordarea problemei migraţiei ilegale şi alinierea politicilor de vize a statelor europene nemembre ale UE cu cea practicată de blocul comunitar.

Următorul Consiliu Schengen, care se va desfăşura pe 8 iunie, "va fi o oportunitate pentru miniştri să sprijine priorităţile politice identificate", a indicat Comisia Europeană, îndemnând în acest context Suedia şi Spania, ţări care deţin actuala şi următoarea preşedinţie semestrială a Consiliului UE, "să urmărească realizarea priorităţilor şi acţiunilor propuse".

Distribuie

Taguri