Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prințul Charles, discurs în limba română: „Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România, după trei ani de absență”

Peste 100 de organizații din 20 de țări vor colabora pentru restaurarea fondului forestier al continentului. Intitulat sugestiv - SUPERB - proiectul implică refacerea la scară largă a douăsprezece situri din Europa. Unul dintre ele este situat în România, în Munții Carpați. Situl este dezvoltat în colaborare cu Alianța pentru Bioeconomie Circulară, înființată chiar de Prințul de Wales.

Moștenitorul Coroanei Regale Britanice a fost invitat să vorbească despre proiectul de reîmpădurire a Europei în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu. Prințul Charles le-a adresat câteva cuvinte în română celor prezenți, la începutul și la finalul discursului său. Prințul Charles se află în vizită în România, din 25 mai.

„Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România după trei ani de absență, gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă. Sunt foarte mândru că am putut contribui la lansarea acestui proiect important și vă doresc să aveți un schimb de opinii constructiv”, a spus prințul Charles, în limba română.

„Evenimentul de astăzi este de o importanță crucială, pentru că pădurile sunt, efectiv, coloana vertebrală a vieții și a naturii pe planeta noastră”, a mai adăugat prințul Charles.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE