Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul "super-bogat" al Planetei, care va deține o avere de 1.000 de miliarde de dolari, ar putea să apară în următorul deceniu

Primul "super-bogat" al Planetei, care va deține o avere de 1.000 de miliarde de dolari, ar putea să apară în următorul deceniu. Estimările au fost făcute de organizația specializată Oxfam și au fost prezentate la forumul economic mondial de la Davos.

În momentul actual, cel mai bogat om al planetei este considerat patronul Tesla, Elon Musk, cu o avere estimată la 250 de miliarde de dolari.

Primul "super-bogat" al Planetei ar urma să dețină o avere de 1.000 de miliarde de dolari

Organizația Oxfam, specializată în studii privind disparitățile dintre bogați și săraci la nivel mondial, constată că averile multi-miliardarilor cresc destul de rapid. Iar dacă tendința se va menține, în următorii zece ani ar putea să apară primul om de afaceri cu impresionanta avere de o mie de miliarde de dolari.

Această sumă este mai mare decât economia mai multor țări din lume. Prin urmare, economiștii atrag atenția că, în timp ce bogații devin și mai bogați, tot mai multă lume trăiește în sărăcie, iar liderii mondiali ar trebui să regândească actualul sistem economic.

Amitabh Behar, director executiv interimar Oxfam International: "În această lume în care crește numărul celor care adorm flămânzi, cinci miliarde de oameni devin probabil mai săraci chiar acum. Să ai o mie de miliardare este de neimaginat. Aș spune că este foarte important să subliniem că acest lucru este un eșec enorm al politicii și al sistemului economic pe care l-am creat."

Primul om din lume care a reușit să adune o avere de un miliardar de dolari este considerat magnatul petrolului din statele Unite ale Americii, John D. Rockefeller. În anul 1916, averea acestuia ar fi ajuns la impresionata sumă de un miliard de dolari americani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE