Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bernard Arnault redevine cel mai bogat om din lume. Președintele LVMH l-a depășit pe Elon Musk

Magnatul francez Bernard Arnault a redevenit cel mai bogat om din lume. Președintele și directorul executiv al grupului Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) are o avere estimată la peste 200 de miliarde de dolari, potrivit topului întocmit de Forbes. Tot Franța conduce și clasamentul miliardarelor. Francoise Bettencourt Meyers, moștenitoarea imperiului L'Oreal, este cea mai bogată femeie din lume.

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, Space X și deținător al rețelei Twitter, nu a rezistat prea mult în fruntea clasamentului celor mai bogați oameni din lume. În decembrie 2022, miliardarul american a fost depășit de Bernard Arnault (74 de ani), CEO-ul conglomeratului LVMH. La acea vreme, Forbes estima averea lui Arnault la 180,2 miliarde de dolari, cu aproape 17 miliarde mai mult decât în cazul lui Musk.

Averea lui Bernard Arnault a crescut de atunci și este estimată, în prezent, la 211 miliarde de dolari. Alături de magnatul francez, doar Elon Musk și Jeff Bezos au mai reușit să acumuleze peste 200 de miliarde de dolari.

Președintele LVMH a mai ocupat pentru scurt timp poziția de cel mai bogat om al planetei în 2019, 2020 și 2021.

Pe locul al doilea în topul celor mai bogați oameni din lume se află Elon Musk, cu o avere de 180 de miliarde de dolari, în scădere de la 219 miliarde de dolari, în anul 2022.

De asemenea, Francoise Bettencourt Meyers, nepoata fondatorului L'Oreal, este cea mai bogată femeie din lume, cu o avere estimată la 80,5 miliarde de dolari. Împreună cu familia sa, deține aproape 33% din acțiunile L'Oreal.

Francoise Bettencourt Meyers face parte din consiliul de administrație al L'Oreal din 1997 și este președinta holdingului familiei. Ea a devenit moștenitoarea moștenitoare a L'Oreal în Franța în 2017, când mama sa, Liliane Bettencourt, pe atunci cea mai bogată femeie din lume, a murit la vârsta de 94 de ani.

De asemenea, Bettencourt Meyers conduce fundația filantropică a familiei sale, care încurajează progresul francez în domeniul științelor și artelor. L'Oreal și familia Bettencourt Meyers au convenit să doneze 226 de milioane de dolari pentru a repara Catedrala Notre Dame în urma incendiului din aprilie 2019.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE