Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump, revoltat după inculparea sa. ”Niciodată nu mi-am imaginat ca acest lucru să fie posibil în SUA”

Fostul președinte american Donald Trump a afirmat, marți seara, că inculparea sa oficială în fața unui tribunal din New York reprezintă o ”insultă la adresa națiunii”. De asemenea, fostul lider de la Casa Albă a afirmat că demersul procurorului districtual este ”o ingerință electorală masivă”.

Trump a susținut un discurs la reședința sa Mar-a-Lago din Florida, din aceeași încăpere în care şi-a anunţat cea de-a treia candidatură la preşedinţia SUA, pe 15 noiembrie 2022. Fostul președinte american le-a vorbit susținătorilor săi despre dosarul în care a pledat nevinovat la 34 de capete de acuzare.

”Singura crimă pe care am comis-o este să apăr cu curaj naţiunea noastră împotriva celor care încearcă să o distrugă", a afirmat Donald Trump, potrivit agenției AFP, citată de Agerpres.

Susținătorii republicanului au purtat cravate cu mesajul "nicio infracţiune" şi şepci pe care era scris "Trump 2024".

"Niciodată nu mi-am imaginat ca acest lucru să fie posibil în America. Este o ingerinţă electorală masivă", a spus fostul lider de la Casa Albă din marea sală de recepţie a luxoasei sale reşedinţe Mar-a-Lago.

Trump l-a criticat în termeni duri pe procurorul din New York, care este un ales democrat.

Miliardarul în vârstă de 76 de ani a dat detalii despre fiecare din celelalte anchete cu care se confruntă, de la presiunea asupra oficialilor electorali din statul Georgia, până la gestionarea arhivelor de la Casa Albă. De fiecare dată, Trump a susținut c-ar fi vorba despre investigaţii "frauduloase".

Discursul lui Trump după inculpare, asemănător unui miting de campanie

În cele aproximativ 20 de minute în care s-a adresat susținătorilor săi, Donald Trump a adus în discuție din nou acuzațiile sale de fraudă la alegerile prezidenţiale din 2020, la care încă au rămas sensibili milioane din adepţii săi, notează AFP.

O ţară cufundată în violenţă şi criminalitate, riscul unui "al treilea război mondial", un dolar care "se prăbuşeşte"... Donald Trump nu a avut cuvinte suficient de dure pentru a denunţa rezultatele succesorului său, democratul Joe Biden. Discursul său de marţi seara a dat mai mult impresia unui miting de campanie decât a unui discurs al apărării

Donald Trump, acuzat de falsificare de documente contabile

În Manhattan, republicanul a pledat nevinovat pentru falsificarea unor documente contabile într-un proces penal. În timp audierii fără precedent pentru un fost președinte american, Trump a pledat nevinovat în cazul celor 34 de capete de acuzarea aduse împotriva sa de procurorul Alvin Bragg.

Lăsat liber fără control judiciar, Donald Trump va încerca să facă totul pentru a evita un proces în ianuarie 2024, cu doar câteva luni înaintea alegerilor prezidenţiale pe care speră să le câştige.

Judecătorul Juan Merchan a spus că un proces penal ar putea începe în ianuarie anul viitor, avocaţii lui Donald Trump prezenţi la audiere preferând primăvara anului 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE